Overview

Lär dig sticka efter mönster!

Tycker du det är svårt att komma igång med stickningen? Känner du dig vilsen i djungeln av stickor, garn och mönster? Då är det här workshopen för dig! Att lära sig sticka är inte svårt, men det kan vara svårt att veta var du ska börja om du inte gjort det förut. Låt oss nysta upp svårigheterna tillsammans! I workshopen utgår vi från mönstret på en basker. Efter workshopen har du fått de kunskaper du behöver för att sticka vidare på egen hand. Vi utgår från mönstret på baskern, men kunskapen kan du så klart applicera på vilket stickmönster du vill. Inga förkunskaper eller material krävs eftersom det är förkunskaperna du ska få för att känna dig trygg att botanisera bland stickor och garn. Vi kommer inte öva på att sticka maskor eftersom det oftast är lugnare (och gratis) att lära sig framför youtube. Däremot kommer jag tipsa om klipp du kan använda dig av och förklara stickningens grundteknik. Fokus kommer alltså vara på att du ska känna dig trygg i att välja, läsa och sticka efter mönster snarare än hur du stickar räta och aviga maskor. Det här lär du dig i workshopen: Läsa stickbeskrivning Stickningens grundteknik Val av garn Val av stickor Masktäthet Garnvikt Tips för när du fastnar Efter workshopen får du tillgång till ett kompendium med info från workshopen som du kan ta fram och läsa i lugn och ro när du behöver. Du får så klart tillgång till mönstret vi utgår från i workshopen och youtube-klippen som jag tipsar om.

Skillbreak creator

Fredrika Holmberg

Fredrika Holmberg
Since 2020

Hej! Jag heter Fredrika, är 27 år och bor i utkanten av Göteborg bland kossor och skog. Jag är utbildad konsthantverkare och till vardags arbetar jag som slöjdlärare och driver eget företag. Jag har så länge jag kan minnas skapat i textil. Mitt intresse för textil fick jag som barn då min farmor öppnade dörrarna till sin garderob och visade alla plagg hon sytt och stickat. När jag gick på gymnasiet tröttnade jag på att jag och farmor var de enda i min vänskapskrets som var intresserad av textil. Jag bestämde mig för att starta en blogg med inriktning på stickning och sömnad. Då hade jag mitt lilla sy och garnrum på vinden och bloggen fick namnet ”Fredrika på vinden”. Idag har bloggen vuxit och fått syskon i form av ett instagramkonto, youtube-kanal och podd. Att lära ut stickning och sömnad är det bästa jag vet och i min workshop hoppas jag på att öppna upp till stickningens magiska värld. Välkommen in!


Contact me

Choose from available dates

No new dates

495 kr/person

Book a private date for a group

From 2475 kr/group

Give away this skill

From 450 kr

Workshop details

150 minutes

Hosted in Swedish

5 - 8 participants

Online

5.0 (1 reviews)

RM
Rebecca

2021-03-06

Väldigt lärorikt och Fredrika är otroligt pedagogisk. Fick lära mig massor, tiden bara flög iväg!

Additional information

You'll learn

Välja stickor och garn - Masktäthet och garnvikt - Läsa stickbeskrivningar

Information from Skillbreak

Live Online Sessions

Skillbreak Live Online workshops are interactive workshops where you get the opportunity to ask questions and learn more about your favorite topics.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more