Overview

Tequilaprovning

Välkommen på en digital resa till Mexiko! Jag tar dig med på en resa där du får se mina bilder och höra mina historier från Mexiko och de olika destillerier jag har besökt. Min historia är som så många andras troligtvis, tequilashotar med salt och citron på krogen och dåliga minnen därefter. Fram tills en dag då jag hade turen att stöta ihop med en man som är otroligt duktig på destillat från Mexiko. Han lärde mig skillnaden på tequila och tequila. Helt plötsligt insåg jag hur god en bra tequila är. Och det är så synd att inte fler vet utan tror att tequila är den där shoten på krogen. Så med den nya insikten utbildade jag mig till Tequila Maestro och åkte iväg till Mexiko 2016 för att lära mig mer. Jag kan inte allt än men lovar att lära dig det jag kan och inviga dig i Agave 100%. På den här provningen får du historien bakom tequila, du får lära dig om agave - råvaran för att göra tequila, och du får lära dig skillnaden mellan tequila och mezcal. Välkommen på en riktigt lärorik och rolig provning.

Skillbreak creator

Katarina Hoverman

Katarina Hoverman
Since 2020

Jag har sedan min Tequila Maestro examen fått äran att leda ett antal provningar med tequila och mezcal och jag har alltid fått kommentarer som dessa: "det här är ju bättre än vad jag har druckit tidigare", "visste inte att tequila kunde vara gott", "visste inte att det fanns lagrad tequila att njuta av", "ska nog köpa lite lagrad tequila nästa gång". Jag är inte ute efter att omvända folk men jag vill lyfta kunskapen kring vad tequila är.


Contact me

Choose from available dates

No new dates

250 kr/person

Book a private date for a group

From 250 kr/group

Give away this skill

From 450 kr

Workshop details

120 minutes

Hosted in Swedish

1 - 20 participants

Online

Snacks

Material

Additional information

Please note

Digitalt material i form av kompendium och provningsprotokoll får du via email. Inför provningen får du en lista över de drycker som behöver handlas på Systembolaget innan provning.

You'll learn

Tillverkning av tequila - Tillverkning av mezcal - Agave

Information from Skillbreak

Live Online Sessions

Skillbreak Live Online workshops are interactive workshops where you get the opportunity to ask questions and learn more about your favorite topics.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more