Nikkei — Peruvian-japanese fusion

Nikkei — Peruvian-japanese fusion

Nikkei är en fusion av det peruanska och japanska köket som uppkom på 1800-talet då japanska arbetskraftsinvandrare i Peru började använda peruanska råvaror i sin traditionella matlagning. Exotiska smaker där olika typiska peruanska råvaror såsom potatis/ sötpotatis, olika chilisorter, majs, quinoa, används och kombineras med japanska smaker som ingefära, soja, sesamolja och alger. Det blir en smaksensation utan dess like! Nikkei är en matlagningskurs som förenar det bästa ur två världskök, det peruanska och det japanska köket. Missa inte detta tillfälle där två helt olika kulturer möts och skapar magi i köket! Så här går kursen till: Ni får i god tid en inköpslista som även inkluderar vilka köksredskap/ hushållsmaskiner som kommer att användas under kursen samt vilka förberedelser som behöver göras inför live sessionen. Sedan ses online vid den angivna tidpunkten. Ni kommer att få en kort introduktion om det peruanska köket med bilder för att sedan fokusera på temat för kursen ”Nikkei-peruansk/japansk fusion” Vi går igenom recepten och hur vi ska laga rätterna tillsammans. Vi lagar en 3 rätters med förrätt(er), varmrätt och efterrätt. Aktiv matlagning i ca 2 timmar där ni under tiden får möjlighet att ställa frågor. Ni får sedan avnjuta er middag i er privata sfär. Följande ingår i online matlagningskursen: * Online matlagningskurs med support * Introduktion till det peruanska köket och dess råvaror * Inköpslista samt lista över vilka kökstillbehör som behövs * Recept på samtliga rätter * Dryckesrekommendationer Vänligen ange vid bokningstillfället om det finns matallergier. Kursen går att anordnas vegetariskt. Se till att ha allt förberett enligt instruktionerna så sparar vi tid. Bienvenidos!

Skillbreak creator

Regina Rojas

Regina Rojas
Since 2019

Regina är grundaren av företaget Lovely Raw AB. Hon är utbildad rawfoodkock och har en utbildning i näringslära. Regina har peruanskt ursprung och håller varmt om sina peruanska rötter, vilket bl.a. speglas i hennes matlagning som är en fusion av flera olika världskök. Det peruanska köket anses vara ett av de mest variationsrika i världen, då det har influenser från Europa, Afrika och inte minst Asien. Perus varierande struktur och klimat gör att det odlas unika råvaror som är näringstäta och som Regina gärna använder i sin matlagning.


Contact me

Choose from available dates

No new dates

349 kr/person

Book for a group or team

From 349 kr/person

Give away this skill as a gift

From 450 kr

Pictures from the workshop

Nikkei — Peruvian-japanese fusion
Nikkei — Peruvian-japanese fusion
Nikkei — Peruvian-japanese fusion
Nikkei — Peruvian-japanese fusion

Workshop details

2.5h

Hosted in Swedish or English

2 - 12 participants

Online

Recipe included

Additional information

Please note

Det peruanska köket anses vara ett av världens mest variationsrika kök då den har inslag från Europa, Afrika och Asien. Peru har blivit utsedd till världens främsta kulinariska destination 7 år i rad av "World travel awards" Våga prova och lär dig mer om denna exotiska matkultur.

You'll learn

Peruansk sushi - Tiradito- en variant av ceviche med japanska inslag - Matnyttiga tips för att komma igång med Nikkei

Information from Skillbreak

Live Online Sessions

Skillbreak Live Online workshops are interactive workshops where you get the opportunity to ask questions and learn more about your favorite topics.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more