Overview

Dreja och formge i keramik

Har du drömt om att pröva på att dreja och skapa i lera? Kom till min verkstad. Hos mig får du ta fram din kreativa sida och skapa med lera. I denna workshop får du pröva på teknikerna att dreja, kavla och tumma. Vi börjar med en genomgång av teknikerna varefter du får skapa fritt under några timmar. Vi jobbar i ett roterande system och turas om på de fem drejskivorna. Du kommer att hinna skapa några vackra bruksföremål som t.e.x. muggar, skålar, ljushållare och tallrikar. I priset ingår 2kg lera och det finns möjlighet att köpa mer under kursens gång. Kursen går under totalt i 6 timmar under två tillfällen. Först en fyra timmars workshop och sedan ett två timmars glaseringstillfälle. Under kursen prickar du in dig på ett separat glaseringstillfälle som erbjuds under en vardag kväll. Kan du inte närvara då så bränner vi allt utan glasyr. Vi håller till i min härliga nya verkstad i anslutning till Logen Edsvik i Sollentuna. Vi är en liten grupp mellan 4-6 personer så det blir väldigt personligt och mysigt. Fika ingår självklart!

Skillbreak creator

Petra Lund

Petra Lund
Since 2018

Petra Lund är keramiker som älskar lera, formgivning och vackra interiörer. Hon skapar vackra handgjorda bruksföremål i stengodslera. För att skapa föremålen använder hon många olika metoder, främst kavlar och drejar hon dem. Hon hittade keramiken för 20 år sedan, och det som började som ett hobby utvecklades till ett heltidsarbete sedan några år tillbaka. Hon håller till i sin lilla verkstad i Sollentuna där hon tillverkar keramik till privatkunder, återförsäljare och restauranger.


Contact me

Choose from available dates

Next available date

Sat, 20 nov
11:00 - 17:00 (CET)

1890 kr/person

Book a private date for a group

From 7560 kr/group

Give away this skill

From 1890 kr

Workshop details

360 minutes

Hosted in Swedish or English

4 - 6 participants

Physical

Snacks

Material

Info about location

Landsnoravägen 42, Sollentuna, Sweden

4.98 (41 reviews)

FW
Felicia

2021-10-16

Väldigt mysig studio och omgivning! Petra var väldigt hjälpsam och det blev en väldigt kreativ dag!

LG
Linda

2021-06-20

Väldigt trevligt, lättsamt och generöst. Kan varmt rekommendera!🌟

HL
Helena

2021-06-19

Bra urval av enkla och mer avancerade tekniker. Många inspirerande föremål och mallar att utgå ifrån. Det fanns nåt för alla att göra och det var tillräckligt med tid för att hinna göra flera användbara föremål. Petra var pedagogisk och lugn och snäll!

HL
Helena

2021-06-19

Bra urval av enkla och mer avancerade tekniker. Det fanns nåt för alla att göra och det var tillräckligt med tid för att hinna göra flera användbara föremål. Petra var pedagogisk och lugn och snäll!

Additional information

Please note

Ta på dig oömma kläder! Min studio ligger i det vackra slottsområdet kring Edsberg slott i anslutning till Logen Edsvik. Man tar sig lätt till min studio med pendeltåget till Sollentuna station (promenad 1,8 km) -alternativt buss 527&627 från Sollentuna Centrum till hållplats Edsvik eller buss. Från hållplatsen går man 750m genom den vackra Edsbergsparken. Kommer man med bil finns gratis parkering 4timmar. Följ skyltning Edsvik. Fika ingår. Meddela eventuella allergier. Minimi deltagarantal är 3 personer. Skulle det bli färre deltagare ställs kursen in med återbetalning eller så kommer vi överens om en annan typ av workshop (t.ex. Dreja tillsammans-- workshop för två)

You'll learn

Dreja, formge och skapa i keramik - Grunder i teknikerna drejning, kavling, tumning och glasering - Skapa ett föremål du kan njuta av länge

Information from Skillbreak

Safety measures

Keep a safe physical distance between yourself and other people. When you meet your host(s) and other guests, don't shake hands or hug – try a no-contact greeting instead.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more