Overview

Blommor i tusch - halvdag

Halvdagskursen ger möjlighet att fördjupa sitt måleri i ett litet exklusivt format med få deltagare. Vi kommer att arbeta med flytande tusch i alla färger, vatten och pensel på akvarellpapper. Tänk dig en akvarell som är mer färgintensiv, sparsammare komposition och som går snabbare att måla. Jag börjar med att berätta och visa bilder om tuschmåleri. Sedan går jag igenom materialen och ger exempel på olika former, linjer och färger. Vi målar och utforskar materialen. Efter en kort lunchpaus fortsätter vi med några gemensamma övningar som fokuserar på penselföring, färgskala och komposition. Sedan fortsätter alla måla och får individuell hjälp.

Skillbreak creator

Malin Björklund är konstnär och mönsterformgivare. Under flera år har hon skapat mönster för inredningsvärlden- tapeter, tyger, porslin och kakel. Parallellt har hennes tuschmålerier visats i utställningar. ”Tusch har alltid varit mitt material och den teknik jag utgår ifrån. Inspirationen kommer från växtriket och det klassiska Östasiatiska tuschmåleriets grundidé om att fånga själen av det avbildade.”


Contact me

Choose from available dates

No new dates

1050 kr/person

Book a private date for a group

From 4200 kr/group

Give away this skill

From 450 kr

Workshop details

300 minutes

Hosted in Swedish

4 - 5 participants

Physical

Snacks

Material

Info about location

Bjurholmsgatan 3C, Stockholm, Sweden

4.86 (7 reviews)

ÅÅ
Åsa

2020-08-13

Malin är generös och delar med sig av sina erfarenheter. Gott om tid att experimentera. En jätterolig kurs!

PG
Philippa

2020-08-04

Mycket information och delade generöst med sig av sina erfarenheter. Lokalen var inspirerande och tillgång till verktyg/material var inte bara rikligt mentalvård hög kvalité. Jag lärde mig så mycket och hade en underbar dag. Tack så mycket.

CS
Carina

2020-04-13

Det var en jättetrevlig kurs. Bra upplägg och man hann mycket.

DL
Diana

2020-04-06

Malin är kunnig, hon visar på ett bra och pedagogisk sätt tekniken, /stort plus Malin är generös och delar med sig av sina Kunskaper, ger tips på böcker, papper och övrigt Material, Mycket bra workshop, Tack,

Additional information

Please note

Tag på dig oömma kläder! Allt material ingår. Och du kommer ha flera målerier att ta med dig hem! Fika ingår- meddela eventuella allergier.

You'll learn

Hur du använder flytande tusch, vatten och pensel - Komposition, penselföring och färgskala - Tid för eget måleri och mycket individuella tips

Information from Skillbreak

Safety measures

Keep a safe physical distance between yourself and other people. When you meet your host(s) and other guests, don't shake hands or hug – try a no-contact greeting instead.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more