Lär dig tälja med morakniv

Lär dig tälja med morakniv

Med en morakniv i ena handen och ett stycke trä i den andra har man den perfekta sysselsättningen för rastlösa dagar! Smörknivar kan man dessutom aldrig få för många av, perfekt att ge bort som gåva! Det är lika bra att säga det direkt; det är inte perfektion som är målet. Vill man ha perfekt symmetriska smörknivar till köket hittar man sådana för en spottstyver på företag som Ikea. En personligt täljd smörkniv är dock något helt annat! Du kommer garanterat minnas stunden när du täljde den. Det är nämligen något speciellt med de föremål man format med sina bara händer (och en vass morakniv). I denna workshop får du lära dig grunderna i att tälja och kan sedan välja att göra antingen en krympburk eller en smörkniv. En krympburk är ett smart förvaringskärl som inte kräver något lim. En färsk gren eller stam urholkas för att sedan krympa ihop intill en botten av torrt trä. Har man tur blir det till och med vattentätt, ren magi! Workshopen kräver inga förkunskaper. Även om du inte har hållit i en morakniv sedan träslöjden i skolan kan detta vara något för dig och även en nybörjare kan tälja till en krympburk eller smörkniv. En morakniv ingår i workshopens pris. Observera att i workshopen kl. 12 får ni tillverka en smörkniv och kl. 14 får ni skapa en krympburk.

Skillbreak creator

Moa Brännström Ott

Moa Brännström Ott
Since 2019

Moa Brännström Ott frilansar som finsnickare och arbetar mest med att tillverka specialritade möbler och objekt till bland annat restauranger och konstnärer. Ofta arbetar hon tillsammans med formgivare, framförallt designgruppen Uglycute. Moa har en examen från Capellagårdens utbildning i möbelsnickeri.


Contact me

Choose from available dates

No new dates

600 kr/person

Book for a group or team

From 600 kr/person

Give away this skill

From 450 kr

Workshop details

120 minutes

Hosted in Swedish or English

4 - 10 participants

Physical

Snacks

Material

Info about location

Karlavägen 31, Stockholm

5.0 (1 reviews)

Jos Nord
Jos

2019-05-04

Additional information

Please note

Denna prova på-kurs är en del av Natur & Kulturs hantverksmässa Hantverka som går av stapeln den 4 maj på Karlavägen 31 i Stockholm. Utöver flera parallella workshops pågår en näver-utställning, publika samtal om svenskt hantverk, bokhandel och fikaförsäljning av Ai Ventura, känd för sina lika vackra som goda japanska bakverk.

You'll learn

Grunderna i att tälja - Tälja en krympburk eller en smörkniv -

Information from Skillbreak

Safety measures

Keep a safe physical distance between yourself and other people. When you meet your host(s) and other guests, don't shake hands or hug – try a no-contact greeting instead.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more