Lär dig göra knopar

Miki Anagrius lär ut smarta lösningar för vardagslivet, snarare än båtlivet, med hjälp av en repstump och lämpliga knopar. Enkla knytkunskaper blir till användbara, roliga och snygga knopar för att hänga upp, bära, förvara, organisera och koppla ihop olika saker. Till exempel kan du lära dig hur du knyter en ampel som även kan användas som flaskknop, en "monkey fist" till nyckelringen eller hundleksaken och en spiralknop om du vill hänga upp en kruka eller glasburk i taket. Det blir riktigt tjusigt och på gränsen till makramé. Dessutom är många knopar fina i sig och att lära sig göra dem är ett ypperligt tidsfördriv. En bra knop är en smart mix av form och funktion.

Skillbreak creator

Miki Anagrius

Miki Anagrius
Since 2019

Miki Anagrius knopintresse har vuxit ur aktiviteter som klättring och båtliv, och han har också vardaglig nytta av kunskaperna i sitt arbete som fotograf. Fascinationen för knopar började när han var åtta och gammal och en bekant visade hur man knyter en "trucker’s hitch", en knop som fungerar ungefär som block och talja. Det var magiskt att se mekaniken uppstå ur tomma intet. Sedan dess har repet blivit ett självklart verktyg för att lösa olika problem. Knoparna Miki lär ut är inte nya - det är hur de används som är nytt! Den engelska säckknopen har blivit en ampelknop att hänga upp krukväxter i, eller en sele så att du kan hänga vattenflaskan över axeln. Miki tycker att det känns viktigt att alla de gamla knoparna inte faller i glömska och att de förtjänar en plats i vardagslivet. 2018 gav Miki ut boken "Knopar som förenklar ditt liv".


Contact me

Choose from available dates

No new dates

100 kr/person

Book for a group or team

From 100 kr/person

Give away this skill

From 450 kr

Workshop details

60 minutes

Hosted in Swedish or English

4 - 10 participants

Physical

Snacks

Material

Info about location

Karlavägen 31, Stockholm

2.0 (1 reviews)

Nina Falkestav
Nina

2019-05-04

Att det fanns papper utskrivna man fick med sig och kan titta på

Additional information

Please note

Denna prova på-kurs är en del av Natur & Kulturs hantverksmässa Hantverka som går av stapeln den 4 maj på Karlavägen 31 i Stockholm. Utöver flera parallella workshops pågår en näver-utställning, publika samtal om svenskt hantverk, bokhandel och fikaförsäljning av Ai Ventura, känd för sina lika vackra som goda japanska bakverk.

You'll learn

Smarta lösningar för vardagslivet med hjälp av en repstump och lämpliga knopar - Knyta en ampel som även kan användas som flaskknop - Knyta en "monkey fist" och en spiralknop

Information from Skillbreak

Safety measures

Keep a safe physical distance between yourself and other people. When you meet your host(s) and other guests, don't shake hands or hug – try a no-contact greeting instead.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more