Overview

Vinprovning med naturvin

Kom på vinprovning där du får prova rött, oranget och vitt naturvin. Jag guidar bland de mest anonyma vinerna på Systembolaget och lyfter fram dolda naturviner som väntas på att upptäckas. En del smakar udda och andra fantastiskt bra men en sak har de gemensamt; naturvin lämnar få oberörda. Till skillnad från processat vin görs naturvin utan tillsatser, växtgifter och manipulation. Odlingen av druvorna sker ekologiskt eller biodynamiskt. Däremot skiljer sig ekologiska viner och industriviner sig med naturviner eftersom att hos naturviner sker vinifieringen med druvans vildjäst. Den blir därför helt utan kemiska tillsatser. Bland annat gör detta att naturviner och processat vin har olika smak, där vinets naturliga arom framkommer mer hos naturviner. Det är kanske den naturliga aspekten av vinet som gör naturvin till en växande trend som många älskar. Jag gillar till exempel den rena, fruktiga smaken som är svår att hitta i andra viner. En sak är tvärsäker – naturvin är inte en slätstruken, opersonlig produkt! Under vinprovningen så tipsar jag även om den bästa maten och tillbehören till vinerna samt bjuder på en del smakbitar som går hand i hand med vinernas unika arom. Vi kommer tillsammans att prova och lära oss om 5 - 6 olika naturviner.

Skillbreak creator

Peter Streijffert är vinexpert, författare, kock, och odlare som älskar att upptäcka smaker och se hur de bäst passar ihop. Han är en miljökämpe som själv odlar det mesta av sin egen mat och gärna berättar om sina knep. Föreläsningar om ekologisk odling eller mat- och vinprovningar sker alltid med ett gott humör. Och en ukulele nära till hands.


Contact me

Choose from available dates

Next available date

Wed, 3 nov
19:00 - 21:00 (CET)

550 kr/person

Book a private date for a group

From 2200 kr/group

Give away this skill

From 550 kr

Workshop details

120 minutes

Hosted in Swedish or English

4 - 20 participants

Physical

Snacks

Material

Info about location

Krukmakargatan 22, Stockholm

4.11 (8 reviews)

CI
Cicely

2021-09-17

VO
Victor

2021-06-24

SL
Sven

2021-04-23

JB
Jenny

2020-09-11

En givande och kul kväll med personligt upplägg och stort kunnande.

Additional information

You'll learn

Det unika smakregistret hos naturviner och hur de produceras. - Hur du på bästa sätt kan kombinera naturviner med mat. - Skillnaden mellan olika typer av naturviner.

Information from Skillbreak

Safety measures

Keep a safe physical distance between yourself and other people. When you meet your host(s) and other guests, don't shake hands or hug – try a no-contact greeting instead.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more