Overview

Nya trenden: bokashi och biokol

Bokashi är just nu den hetaste trenden inom odling, mat och hållbarhet. Det är en komposteringsmetod som sluter kretsloppet från bord till jord, utan näringsförluster och utan att tära på miljön. Allt vanligt matavfall som kött, grönsaker och kaffesump kan med den här metoden snabbt och luktfritt bli till jordförbättring. Till skillnad från vanlig kompostering så förmultnar inte avfallet, utan omvandlas med hjälp av biokol och effektiva mikroorganismer till näringsrik jord. Alla kan kompostera med den här metoden och jorden kan användas direkt - gräv ner den kökslandet eller använd den direkt ner i dina krukor i fönstret. Kursen hålls utomhus vid Hammarbys Klimatpositiva odling samt i en angränsande kurslokal. Peter förklarar och guidar från grunden och det är lätt att hänga med i de olika förloppen. Självklart får du med dig ett mini-startkit så du kan komma igång direkt med din egen lilla kompost hemma.

Skillbreak creator

Peter Streijffert är odlaren, författaren och kocken som älskar att upptäcka smaker och se hur de bäst passar ihop. Han är en miljökämpe som själv odlar det mesta av sin egen mat och gärna berättar om sina knep. Föreläsningar om ekologisk odling eller mat- och vinprovningar sker alltid med ett gott humör. Och en ukulele nära till hands. Peter kommer ursprungligen från Umeå och har cykel som sitt främsta transportmedel, även när det ska fraktas jord och plantor.


Contact me

Choose from available dates

No new dates

450 kr/person

Book a private date for a group

From 1800 kr/group

Give away this skill

From 450 kr

Workshop details

120 minutes

Hosted in Swedish or English

4 - 20 participants

Physical

Snacks

Material

Info about location

Mariestadsvägen 14-22, Johanneshov

5.0 (2 reviews)

SA
Sesen

2021-08-31

Vi tyckte workshopen var väldigt intressant, roligt, otroligt lärorikt och förenklade hela processen med bokashi! Rekommenderar starkt till andra i vår omgivning!

KK
Karin

2019-09-08

Peter är väldigt kunnig, erfaren och entusiastisk. Bra kombination av att vara i odlingen och teoripass. Mycket inspirerande, rekommenderas varmt!

Additional information

You'll learn

Komma igång med din egna bokashi - Hur du använder biokol i dina odlingar - Hur du odlar klimatpositivt

Information from Skillbreak

Safety measures

Keep a safe physical distance between yourself and other people. When you meet your host(s) and other guests, don't shake hands or hug – try a no-contact greeting instead.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more