Overview

Grundkurs Matfoto och styling

Möt matfotografen och prop stylisten Bianca Brandon-Cox som jobbar med alltifrån stora kommersiella kunder till små mathanterkare. I hennes hemmastudio kommer du exklusivt att få lära dig matfotografins hemligheter och du får själv fotografera mat och kakor på keramik från stylingförrådet. Under intensiva 4 h kommer du att få lära dig grunderna till matfoto. Det är bra om du har förkunskaper i hur en systemkamera fungerar. Vi kommer att använda både systemkamera och mobil. Kursledaren kommer att visa både befintligt ljus och blixtar och hon kommer att visa hur man jobbar med bildbehandling. Lunch och fika ingår.

Skillbreak creator

Bianca Brandon-Cox

Bianca Brandon-Cox
Since 2018

Bianca jobbar som matfotograf, rekvisitastylist, filmproducent och Content Producer/Manager. Hennes kunder består av alltifrån stora kommersiella kunder till små matproducenter och hon är helt inriktad på mat- och dryck. Bianca är i princip uppvuxen i mörkrummet med sin mormor som var fotograf. Hon har nu över 20 års erfarenhet som fotograf men inriktade sig 2009 helt på mat och dryck efter att ha jobbat som recept-AD på en reklambyrå. Idag är Bianca en mångfaldigt prisbelönt matfotograf – en av Sveriges mest passionerade. 22 böcker har producerats under 10 år. Hennes bilder är estetiska, genomtänkta med ett tidsenligt trendperspektiv. Att hon även är genuint intresserad av människorna bakom maten går inte att ta miste på i hennes porträtt, reportage eller filmer. Sedan några år tillbaks har just film blivit en stor del av verksamheten och hon har specialiserat sig mot sociala medier. Bianca är även anlitad som Content Manager för flera olika restaurangkoncept.


Contact me

Choose from available dates

No new dates

3000 kr/person

Book a private date for a group

From 12000 kr/group

Give away this skill

From 450 kr

Workshop details

240 minutes

Hosted in Swedish

4

Physical

Snacks

Material

Info about location

Bergsunds strand 21, Stockholm, Sweden

Additional information

Please note

Du får använda den utrustning som finns på plats så du behöver inte ha med dig utrustning om du inte vill. De bilder du tar får du med dig efter avslutad kurs. Ta gärna med dig ett matfoto som du gillar. Det kommer att analyseras i grupp vid kurstillfället.

You'll learn

Matfotografins hemligheter - Kamera, objektiv, ljus, komposition - Matstyling och Prop Styling (rekvisita) - Efterbehandling – Redigering av färger

Information from Skillbreak

Safety measures

Keep a safe physical distance between yourself and other people. When you meet your host(s) and other guests, don't shake hands or hug – try a no-contact greeting instead.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more