Lär dig baka italiensk pizza och focaccia

Lär dig baka italiensk pizza och focaccia

Vi lär oss att baka pizza och foccacia precis som i Italien! Recepten är traditionella och anpassade efter hemmabruk, resultat blir enastående trots att man inte har någon pizzaugn! Vi går igenom mjölsorterna, knådningstekniken och jäsning. Vi gör allt från klassisk Margherita till ”pizza di patate” - en potatispizza med mozzarella samt focaccia med rosmarin och kallpressad olivolja. Detta är bara några utav de pizza-sorter som vi kommer att baka! Kursen passar alla och kräver ingen tidigare förkunskap. (Ej för professionellt bruk). Barn i alla åldrar är välkomna. Vi bjuder på kaffe och te men den som vill är välkommen att ta med t ex eget vin eller annan dryck. Alkoholfria alternativ finns att köpa på plats.

Skillbreak creator

Jag som har startat Al Dente heter Samantha Santambrogio-Öberg och kom hit till Sverige från Milano 1996. Efter tio år som systemutvecklare bestämde jag mig för att helt byta bana och förverkliga min dröm. Min dröm var att jobba med min livslånga passion för mat, kultur och resor. Idag är mat, kultur, tradition och Italien det jag sysslar med dagligen. Detaljer i tillagningen, valet av råvaror och familjär stämning kring bord och grytor – det är sådant jag lär ut. En matlagningskurs hos oss är en paus och ett andrum i en jäktad vardag, vare sig du gör en teambuildande matlagningsaktivitet med kollegor eller kunder, eller om du lagar mat tillsammans med familj och vänner. En pastarätt avnjuten i Toscana får kanske en lite annan karaktär än om du äter samma rätt i Stockholm. Men i mitt kök kommer du väldigt nära den där speciella, italienska känslan.


Contact me

Choose from available dates

Next available date

Tue, 25 jan
17:30 - 21:00 (CET)

1290 kr/person

Book for a group or team

From 1290 kr/person

Give away this skill as a gift

From 1290 kr

Pictures from the workshop

Lär dig baka italiensk pizza och focaccia
Lär dig baka italiensk pizza och focaccia
Lär dig baka italiensk pizza och focaccia
Lär dig baka italiensk pizza och focaccia

Workshop details

3.5h

Hosted in Swedish or English

6

Physical

Meal included

Snacks included

Material included

Info about location

Al Dente DUE, Roslagsgatan 33, Stockholm, Sweden

5.0 (1 reviews)

AR
Amanda

2021-04-12

Väldigt kul, roligt och lararik, ska verkligen rekommendera det till kompisar

Additional information

You'll learn

Lär dig laga pizza och focaccia - Traditionella recept och fenomenala pizzor utan ugn - Mjölsorterna, knådningstekniken och jäsningen

Information from Skillbreak

Safety measures

Keep a safe physical distance between yourself and other people. When you meet your host(s) and other guests, don't shake hands or hug – try a no-contact greeting instead.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more