Peruansk matlagning - Ceviche

Ceviche är den rätt som mest förknippas med Peru och anses därför vara landets stolthet. Rätten har lagats sedan inkatiden. I och med att peruansk matlagning har influenser från andra världsdelar har det uppstått olika variationer av ceviche. Hur lagar man den bästa cevichen? Nyckeln ligger i en god ”tigersmjölk”! Men vad är det? I denna kurs kommer du att få en introduktion till den peruanska matkulturen. Självklart får du lära dig att laga en klassisk ceviche, andra varianter av den, tillbehör och en sidorätt som kan serveras till ceviche.

Skillbreak creator

Regina Rojas

Regina Rojas
Since 2019

Regina är grundaren av företaget Lovely Raw AB. Hon är utbildad rawfoodkock samt har även utbildning i näringslära. Regina har peruanskt ursprung och håller varmt om sina peruanska rötter, vilket bl.a. speglas i hennes matlagning som är en fusion av flera olika världskök. Det peruanska köket anses vara ett av de mest variationsrika i världen, då det har influenser från Europa, Afrika och inte minst Asien. Perus varierande struktur och klimat gör att det odlas unika råvaror som är näringstäta och som Regina gärna använder i sin matlagning. Detta gör att hennes mat har ett hälsofokus. Regina hämtar även inspiration från det växtbaserade köket och utifrån näringslära om hur mat gör nytta för oss. Regina håller även sedan några år tillbaka i peruanska matlagningskurser på Medborgarskolan i Odenplan, Stockholm.


Contact me

Choose from available dates

No new dates

1270 kr/person

Book for a group or team

From 1270 kr/person

Give away this skill

From 450 kr

Workshop details

240 minutes

Hosted in Swedish or English

7 - 14 participants

Physical

Meal

Snacks

Material

Info about location

Hornstulls strand 9, Stockholm

5.0 (2 reviews)

IW
Ingrid

2020-10-26

Regina var trevlig och berättade mycket om maten i Peru och dess historia. Hon var flexibel och vi hade kursen hemma hos oss för att för få var anmälda, istället för att ställa in. Vi lagade massor av god mat under fin handledning. Känner mig verkligen inspirerad att laga flera av dessa rätter igen och skulle gärna åka till Peru eller äta mer peruanskt i Stockholm. En av rätterna var gudomlig och resten var mycket goda. Skulle gärna gå en annan av Reginas kurser! En härlig söndag hade vi!

GB
Görel

2020-10-25

Intressant information om både landet och mattraditionen i landet. Nu vet vi mkt mer. Alla maträtter jättegoda och kul att göra. Vi ska pröva på egen hand. Regina själv toppen. Tydlig, vänlig och lagom vägledande. Vi fick en härlig eftermiddag och vilken trevlig present.

Additional information

Please note

I priset ingår: Lättare välkomstfika Teoretisk genomgång om peruansk matkultur och råvaror Aktiv matlagning med ledare Råvaror och måltid, minst 3 rätters och dessert Recepthäfte och flera nyttiga mattips

You'll learn

Grunden till en god ceviche- "tigersmjölken" - Olika varianter av ceviche som Tiradito, Tiradito Nikkei osv - Flera matnyttiga tips om hur du kan komma igång med att laga peruansk mat

Information from Skillbreak

Safety measures

Keep a safe physical distance between yourself and other people. When you meet your host(s) and other guests, don't shake hands or hug – try a no-contact greeting instead.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more