Konsten att fermentera grönsaker

Jag älskar att vara kreativ i köket och laga hälsosam mat som boostar såväl kropp som knopp. Mycket tyder på att välmående börjar i magen, att med en god bakteriekultur och tarmflora mår vi som allra bäst. Så, hur kan vi få i oss produkter som innehåller dessa goda bakteriekulturer? Svaret är enkelt: via det vi äter. Fermenterade grönsaker till exempel, innehåller mängder av nyttigheter och som förutom sina fantastiska hälsofördelar även smakar väldigt gott. Och, det bästa av allt är att du kan lära dig att fermentera grönsaker själv och jag kan visa dig hur. Under 1,5 h kommer vi tillsammans gå igenom grunderna för hur du enkelt kan fermentera dina egna grönsaker, utan onödiga tillsatser - bara naturliga råvaror. Allt du behöver ta med dig är din favoritkniv, en tätförslutande burk (se bilder, finns att köpa på exempelvis Granit) och ett glatt humör. Du kommer gå hem med ny kunskap, en burk grönsaker som under nästkommande dagar kommer fortsätta fermenteras i ditt kök och förhoppningsvis nya vänner.

Skillbreak creator

Pepita Andersson

Pepita Andersson
Since 2019

Jag är Pepita, utbildad kostrådgivare och beteendevetare som driver Eathink - en plattform med målet att uppmärksamma vikten av näringsrik, hälsosam kost och hur mycket det vi äter påverkar vår mentala hälsa. Jag tror att mer eller mindre allt börjar med de val vi gör, den mat vi äter och de tankar vi tänker. Att leva hållbart och hälsosamt är en kombination av alla dessa tre och för att finna en balans mellan dessa krävs både medvetenhet och kunskap. Med mitt arbete önskar jag kunna dela med mig av det jag kan, såväl praktiskt som teoretiskt - och samtidigt få ta del av andra människors kunskap och erfarenheter.


Contact me

Choose from available dates

No new dates

495 kr/person

Book for a group or team

From 495 kr/person

Give away this skill

From 450 kr

Workshop details

90 minutes

Hosted in Swedish or English

4 - 7 participants

Physical

Meal

Snacks

Material

Info about location

Birger Jarlsgatan 57, Stockholm, Sweden

Additional information

Please note

Jag står för alla grönsaker och smaksättare vi behöver för att du sedan ska gå hem med din burk fylld med grönsaker som några dagar senare fermenterats och är klara att äta.

You'll learn

Hur du självsäkert kan fermentera grönsaker hemma - Vilka positiva effekter probiotiska, fermenterade grönsaker har på vår hälsa - Hur du på ett kreativt och enkelt sätt kan få i dig dessa nyttigheter dagligen

Information from Skillbreak

Safety measures

Keep a safe physical distance between yourself and other people. When you meet your host(s) and other guests, don't shake hands or hug – try a no-contact greeting instead.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more