Overview

Italiensk mat på avancerad nivå

Den här kursen är för dig som är van att laga mat och vill ta steget vidare - till Italien! Vad sägs om att göra egen salsicciakorv från grunden - mala kött, smaksätta, stoppa och steka. Hur låter det att exempelvis göra den perfekta risotton rikligt med riven parmesan, knaperstekt pancetta och säsongens bästa primörer. Du lär dig göra äkta italiensk glass hemma i ditt kök, som smakar lika ljuvligt som på Roms bästa gelateria. Allt detta och mer därtill lär du dig och inspireras av på den här kursen, som håller lite högre tempo än våra andra kurser. Efter matlagningen sätter ni er ner runt vårt rustika köksbord och njuter av allt gott ni har lagat - Välkommen till vårt kök, benvenuti! Hälsningar Samantha

Skillbreak creator

Jag som har startat Al Dente heter Samantha Santambrogio-Öberg och kom hit till Sverige från Milano 1996. Efter tio år som systemutvecklare bestämde jag mig för att helt byta bana och förverkliga min dröm. Min dröm var att jobba med min livslånga passion för mat, kultur och resor. Idag är mat, kultur, tradition och Italien det jag sysslar med dagligen. Detaljer i tillagningen, valet av råvaror och familjär stämning kring bord och grytor – det är sådant jag lär ut. En matlagningskurs hos oss är en paus och ett andrum i en jäktad vardag, vare sig du gör en teambuildande matlagningsaktivitet med kollegor eller kunder, eller om du lagar mat tillsammans med familj och vänner. En pastarätt avnjuten i Toscana får kanske en lite annan karaktär än om du äter samma rätt i Stockholm. Men i mitt kök kommer du väldigt nära den där speciella, italienska känslan.


Contact me

Choose from available dates

Next available date

Tue, 16 nov
17:30 - 21:00 (CET)

1290 kr/person

Book a private date for a group

From 7740 kr/group

Give away this skill

From 1290 kr

Workshop details

210 minutes

Hosted in Swedish or English

6

Physical

Meal

Snacks

Material

Info about location

Al Dente DUE, Roslagsgatan 33, Stockholm

5.0 (2 reviews)

EL
Erica

2021-03-25

Välorganiserat med förberedda matstationer. Disk hölls undan så vi fick chans att fokusera oss på att få till alla delar av recepten. Mycket fin atmosfär! Överraskande gott och trevligt!

Johan Romås
Johan

2020-01-14

Enkelt och opretentiöst, trevligt mottagande och guidning av vad man skulle göra samt kul att träffa nya människor som också älskar att laga mat!

Additional information

Please note

Menyn ändras efter säsong och efter vilka färska råvaror som är bäst just nu. Hör gärna av dig så berättar vi mer! Ni lagar mellan 6-8 rätter och är indelade i par där ni lagar delar av hela menyn. Vi bjuder på kaffe och te. Ni får gärna ta med er vin eller annan alkoholhaltig dryck om ni önskar. Alkoholfria alternativ finns att förbeställa, kontakta oss så ordnar vi det. Det här är en italiensk matupplevelse som passar de flesta - från dig som är nyfiken på det italienska köket till dig som är van med matlagning och är ute efter inspiration och nya idéer. Ett medföljande barn under 5 år är välkommet gratis men vänligen skriv en kommentar ifall att du vill ta med dig ett barn så vi vet hur många vi ska räkna med. Har du barn mellan 5 - 12 år? Vad kul, de betalar du bara halva priset för! Du använder koden "barn-italienskavancerad-OgI" i bokningen. Max 1 barn under 13 år per vuxen.

You'll learn

Laga traditionell italiensk mat med lite högre tempo - Tips och tricks för hur du gör perfekta italienska måltider - Recept som definitivt kommer imponera på familj och vänner där hemma

Information from Skillbreak

Safety measures

Keep a safe physical distance between yourself and other people. When you meet your host(s) and other guests, don't shake hands or hug – try a no-contact greeting instead.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more