Overview

Italiensk festmat - dukat för fest

Avsluta veckan på bästa sätt, kom till oss och unna dig en njutningsfull och rolig fredagskväll. Den här kvällen lagar vi traditionella italienska festrätter och dukar upp alla delikatesser vi lagat till en fin buffé. Vad sägs om att göra exempelvis bruschetta med mascarpone och karamelliserad rödlök eller en perfekt risotto med pistage och fräsch citron. Som en söt avslutning skulle vi kunna göra äkta italiensk gelato med cioccolato, för vem älskar inte en intensiv och krämig chokladglass? Du lär dig hur och vad man bör förbereda i förväg och enkla knep på hur man lagar mat för många personer. Det här är en riktig italiensk festkväll som passar alla - benvenuti!

Skillbreak creator

Jag som har startat Al Dente heter Samantha Santambrogio-Öberg och kom hit till Sverige från Milano 1996. Efter tio år som systemutvecklare bestämde jag mig för att helt byta bana och förverkliga min dröm. Min dröm var att jobba med min livslånga passion för mat, kultur och resor. Idag är mat, kultur, tradition och Italien det jag sysslar med dagligen. Detaljer i tillagningen, valet av råvaror och familjär stämning kring bord och grytor – det är sådant jag lär ut. En matlagningskurs hos oss är en paus och ett andrum i en jäktad vardag, vare sig du gör en teambuildande matlagningsaktivitet med kollegor eller kunder, eller om du lagar mat tillsammans med familj och vänner. En pastarätt avnjuten i Toscana får kanske en lite annan karaktär än om du äter samma rätt i Stockholm. Men i mitt kök kommer du väldigt nära den där speciella, italienska känslan.


Contact me

Choose from available dates

Next available date

Fri, 5 nov
17:30 - 21:00 (CET)

1290 kr/person

Book a private date for a group

From 7740 kr/group

Give away this skill

From 1290 kr

Workshop details

210 minutes

Hosted in Swedish or English

6

Physical

Meal

Snacks

Material

Info about location

Al Dente DUE, Roslagsgatan 33, Stockholm

4.67 (3 reviews)

Clau Saggi
Clau

2021-09-24

Maten, värmen, sällskapen! Grazie mile Samantha!! /Claudia

MJ
Maria

2021-01-30

LS
Linda

2020-08-28

Additional information

Please note

Menyn ändras efter säsong och efter vilka färska råvaror som är bäst just nu. Ni lagar många olika rätter och är indelade i par där ni lagar delar av hela menyn. Vi bjuder på kaffe och te. Ni får gärna ta med er vin eller annan alkoholhaltig dryck om ni önskar. Alkoholfria alternativ finns att förbeställa. Det här är en italiensk matupplevelse som passar alla - från dig som är nybörjare i köket till dig som är van med matlagning och är ute efter inspiration och nya idéer. Ett medföljande barn under 5 år är välkommet gratis men vänligen skriv en kommentar ifall att du vill ta med dig ett barn så vi vet hur många vi ska räkna med. Har du barn mellan 5 - 12 år? Vad kul, de betalar du bara halva priset för! Du använder koden "barn-italienskfest-JZo" i bokningen. Max 1 barn under 13 år per vuxen.

You'll learn

Laga en traditionell italiensk festmåltid med flera olika rätter - Enkla knep på hur du lagar mat för många - Hur och vad du kan förbereda i förväg och vad som blir bäst att förbereda sist

Information from Skillbreak

Safety measures

Keep a safe physical distance between yourself and other people. When you meet your host(s) and other guests, don't shake hands or hug – try a no-contact greeting instead.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more