Overview

Ebru, turkisk pappersmarmorering för nybörjare

En perfekt workshop för dig som är nyfiken på att lära dig marmorera papper i en unik papperskonst, en gammal turkisk teknik som kallas Ebru. Tekniken är baserad på tjockflytande vatten och tunnflytande färger. När man flyttar färger på vattenytan med hjälp av speciella verktyg kan man skapa fantastiska mönster och måla precis vad man vill. Lär dig mer om processen och experimentera med olika tekniker för att skapa både traditionella turkiska mönster och egna spännande kreativa mönster, blommor och till exempel vågor. Vi kommer att gå igenom olika Ebru-tekniker samtidigt som vi skapar i en lugn och koncentrerad atmosfär, vilket tar oss bort från stress och vardag. Du kommer även få ta del av historik och fakta om tekniken bakom Ebru-filosofi samt skillnaden på traditionell Ebru och modern vattenkonst. Angående Covid-19 kommer du självklart ha tillgång i ateljén till att tvätta händerna med tvål samt handsprit.

Skillbreak creator

Irina Jonsson

Irina Jonsson
Since 2020

Jag är en konstnär och dekoratör som jobbar med sandanimation och turkisk vattenmålning ’Ebru’. Jag håller båda vuxen- och barngrupper i min egen studio och lokalt. Jag gör mina egna föreställningar med sand och vattenmålningar samt uppträder på olika privata- och företagsfester. Jag vet inte när jag målade eller ritade min första teckning men jag brann för konsten redan när jag var liten . Konst är mina andetag och luft ! Något som kan fylla mig och ge mig styrka. Det är viktigt att göra och få jobba med det man tycker om. Därför är jag glad att få dela min erfarenhet och sprida intresset för sand- och vattenkonst! De konstmetoder du kommer att få lära dig kan ge dig lugn, livsglädje och möjlighet att uttrycka dina känslor samt att förstås skapa unika teckningar.


Contact me

Choose from available dates

Next available date

Fri, 22 oct
15:00 - 18:00 (CET)

850 kr/person

Book a private date for a group

From 3400 kr/group

Give away this skill

From 850 kr

Workshop details

180 minutes

Hosted in Swedish

4 - 6 participants

Physical

Snacks

Material

Info about location

Valstavägen 56, Märsta

5.0 (2 reviews)

GL
Gabriella

2021-05-29

Det var lärorikt och intressant. Bra kursledare som inspirerade. Roligt och lättsamt att skapa egna alster.

Bea Gardeberg
Bea

2021-02-07

Mycket välplanerad workshop i Irinas mysiga atelje där man får lära sig flertalet tekniker och olika mönster. Irina svarar glatt på alla frågor och berättar om historiken och traditionen kring pappersmarmorering. Rolig kurs som rekommenderas varmt!

Additional information

Please note

Allt material är naturliga ämnen. Priset inkluderar allt material du behöver som ebru färger, speciell tjockflyttande vatten, verktyg för Ebru och du kommer att marmorera unika papper att ta med hem. Vi kommer också att fika tillsammans!

You'll learn

Traditionella turkisk pappersmarmorering Ebru i olika teknik: batal, mönster, vågor, blommor - Ebru historik och skillnaden på olika pappersmarmorerings metoder - Hitta lugn och gå ifrån vardagsstressen eftersom Ebru är en meditativ teknik

Information from Skillbreak

Safety measures

Keep a safe physical distance between yourself and other people. When you meet your host(s) and other guests, don't shake hands or hug – try a no-contact greeting instead.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more