Naturvandring med filosofi på Djurgården

Inled nya året med en historievandring, skogsbad och filosofiska samtal i syrerika omgivningar. Med ekologiskt fika dukat i skogen skapar vi en rofylld nystart. Antalet deltagare i denna workshop är nu max 6 personer. Självklart har vi handtvätt till fikat! Denna workshop ger en vandring genom Djurgårdsskogens historia och in i dig själv. Vi utforskar vår historiska relation till naturen och vår upplevelse av naturen och tiden idag. Under historieguidningen med Jenny Rosen, idéhistoriker och friskvårdsguide, upptäcker vi spåren av hur människor levt och delat platsen med andra varelser i årtusenden. I slutet av vandringen bjuds vi in att uppleva naturen genom alla våra sinnen med guidade övningar för lugn och fokus. Vandringen leder sedan fram till en vacker glänta, där ekologiskt fika står dukat på riktigt porslin. Där reflekterar vi över våra intryck under ett samtal, som leds av Sofia Franzén, filosofisk praktiker från Rum för Mening. Samtalet utgår från våra levda erfarenheter och vårt eget tänkande. Vi behöver inte veta något om varandra eller om filosofi, utan möts som människor i ett öppet samtal, där vi prövar och utforskar en fråga, som vi väljer tillsammans kring temat tid. Den omgärdande skogen får inspirera samtalet. Det här blir en stund för kropp och själ, med promenad i förändringens spår, närvarofyllda övningar och samtal om tid, där du får energi från de syrerika omgivningarna och ekologiskt fika.

Skillbreak creator

Jenny Rosen

Jenny Rosen
Since 2020

Jenny är en idéhistoriker med rötter i miljörörelsen och ett brinnande intresse för djur och natur, som även studerat bland annat etologi (läran om djurs beteende), husdjurens evolution, trädgårdens biologi, kulturgeografi, turismvetenskap, kulturarv och hållbarhet, ekologi och naturguidning samt naturvägledning för barn och unga, och genomfört en kurs till friskvårdsguide. Jenny brinner för miljöfrågor och är aktiv i Förbundet för Ekoparken, som verkar för att värna, vårda och visa Nationalstadsparken. Hon arbetar med utgångspunkten att vi genom naturupplevelser väcker vår kärlek och omsorg om naturen, och genom att knyta an till platsens historia fördjupas våra rötter och samband med platsen. Det föder nyfikenhet, upptäckarglädje och engagemang! Vi människor mår bra av att vara i naturen!


Contact me

Choose from available dates

No new dates

400 kr/person

Book for a group or team

From 400 kr/person

Give away this skill

From 450 kr

Workshop details

180 minutes

Hosted in Swedish

4 - 6 participants

Physical

Snacks

Material

Info about location

Stora Skuggan, Stockholm

5.0 (2 reviews)

EF
Ellinor

2021-05-23

SO
Sara och Jens

2021-05-23

Bra kombo av guidning och givande samtal, plus gott fika:)

Additional information

Please note

Workshopen sker utomhus och vi rekommenderar bekväma kläder efter väder. Under workshopen serveras ekologisk fika, ange gärna eventuella allergier eller matpreferenser när du bokar.

You'll learn

Historiska landskap - Relation till naturen - Filosofi

Information from Skillbreak

Safety measures

Keep a safe physical distance between yourself and other people. When you meet your host(s) and other guests, don't shake hands or hug – try a no-contact greeting instead.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more