Gammalt blir nytt med återbruk

Gammalt blir nytt med återbruk

Ta tillvara på gamla, älskade saker och skapa något nytt med upcycling och återbruk. Ta med dig det du vill återskapa, få guidning och passande material och skapa något vackert och hållbart. En workshop för dig som vill ta tillvara på gamla saker och skapa något nytt helt enkelt. Vad är upcycling? Upcycling är en kombination av recycling och up. Det är med andra ord ett hållbart sätt att skapa nytt genom att återbruka gamla saker. Att upcycla gamla saker och ge dem ett nytt värde är givande både för miljön men också för kreativiteten. Du tar med dig två ting som vi sätter ihop till något nytt. Det kan till exempel vara en vas och en ljusstake som bli en ny ytterkruka eller en vas som blir till en lampfot. Du kan också välja att ta med två mindre saker som du dekorerar utan montering. Super-lim, spackel, sandpapper, färg, lack med mera ingår. Under workshopen får du testa på olika tekniker för att ge nytt liv till saker. Till exempel “måla som rost och “måla som betong”. Varmt välkomna.

Skillbreak creator

Jag är utbildad Hantverkspedagog, har arbetat som Konstnärlig ledare och Inspirationskonsult. Utbildad inom psykisk ohälsa. Nu driver jag en färg-inredningsbutik med kurslokal i Gustavsberg. Brinner för skapandet i alla dess former!


Contact me

Choose from available dates

No new dates

635 kr/person

Book for a group or team

From 635 kr/person

Give away this skill as a gift

From 450 kr

Pictures from the workshop

Gammalt blir nytt med återbruk
Gammalt blir nytt med återbruk
Gammalt blir nytt med återbruk
Gammalt blir nytt med återbruk

Workshop details

2.5h

Hosted in Swedish

1 - 6 participants

Physical

Snacks included

Material included

Info about location

Villagatan 5, 134 41 Gustavsberg

Endast 25 min från Slussen! Ta buss 474 till hållplats Vattenhjulet, gå tillbaka in på Villagatan tills du kommer fram till nr 5, ca 300 m. Fri bilparkering utanför butiken.

5.0 (2 reviews)

Jeanette Henriksson
Jeanette

2021-06-12

Vilken rolig, inspirerande och givande workshop, Gamla saker bli nya, som jag och mina systerdöttrar just varit på! Carina, vilken fantastisk erfarenhet och kunskap du förmedlade. Skaparlusten flödade, du bjöd på dig själv, på så mycket lärdom, visade och tipsade oss om så många idéer och uppslag under hela eftermiddagen. Din butik var som en skattkista. Hade kunnat stanna kvar länge. Så nöjd och glad. Ser fram emot ny workshop hos och med dig snart.❤️

EL
Erica

2021-01-07

Additional information

Please note

Allt material samt fika med kaka ingår. Glöm ej att ta oömma kläder. Förkläden och målarskjortor finns att låna.

You'll learn

Upcycling av saker - Prova på olika material för att laga och dekorera - Återbruk

Information from Skillbreak

Safety measures

Keep a safe physical distance between yourself and other people. When you meet your host(s) and other guests, don't shake hands or hug – try a no-contact greeting instead.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more