Overview

Dreja & Glasera fortsättning

I den här workshopen tar vi drejandet till nästa nivå och passar även på att testa olika typer av glasyrer och glasera själv. När du drejar behöver du oftast träna massor av gånger innan du får till något som du verkligen är nöjd med. Det finns tillgång till två drejskivor som du får öva upp din teknik med. Du får även möjlighet prova på andra tekniker såsom att kavla, modellera och tumma leran. I den här workshopen har du gott om tid att jobba själv, men självklart får du hjälp när du behöver. Liten exklusiv grupp om fyra personer. Vi kommer också gå igenom vilka glasyrer som passar för olika leror och hur man får ett önskat och vackert resultat. Barbro är lite av en mästare när det kommer till glasyrer och du kommer garanterat kunna skapa flera verk som du är nöjd med. Verken du skapar kommer brännas och glaseras i önskad färgsättning och du kan hämta det efter 2-3 veckor eller få det skickat det till dig mot fraktavgift. Du får njuta av en god hemlagad lunch, kaffe och nybakt fikabröd.

Skillbreak creator

Barbro har många kreativa projekt men hennes passion för keramik är en av de få konstanterna i hennes liv. Hon är lärare inom textilhantverk och nu även professionell keramiker efter tio års studier och praktik. Barbro bor i ett vackert blått hus där hon har sin egen keramikverkstad och rosenträdgård. Hon älskar att dela med sig av sina kreativa projekt (och bjuder gärna på ett mål fantastisk hemlagad mat).


Contact me

Choose from available dates

No new dates

1690 kr/person

Book a private date for a group

From 5070 kr/group

Give away this skill

From 450 kr

Workshop details

300 minutes

Hosted in Swedish

3 - 4 participants

Physical

Snacks

Material

Info about location

Salstagatan 36, Flen, Sweden

5.0 (7 reviews)

MT
Malin

2020-08-02

Personligt möte med gott att äta, trevligt prat, mysig trädgård och inte minst roligt, intensivt drejande med instruktioner och glada tillrop från Barbro!!

FF
Frida

2020-08-02

Det var som att komma till en kreativ oas. Jag släppte allt och kunde bara fokusera på att njuta o suga in allt kring drejandes. Jag har haft en helt fantastisk dag.

Moa Kalström
Moa

2020-03-11

I helgen var vi på kurs hos Barbro som med öppna armar välkomnade oss in i hennes hem. Barbro bjöd på en härlig dag där hon väldigt pedagogiskt lärde ut och inspirerade oss alla trotts våra olika förkunskaper! Vi fick prova på olika tekniker och själva komma med idéer på vad vi ville skapa. Utöver detta bjöds det även på fantastisk mat och fika (även för mig med matallergier)! Vi kommer garanterat komma tillbaka och kan varmt rekommendera alla att åka dit!

ES
Evelina

2020-03-09

Barbro är en jätteduktig lärare som stöttar en till att utvecklas. Roligt att få prova både drejning och andra tekniker med lera. Förutom kursen så är miljön fantastisk. Under dagen är man i Barbros fina hus med trädgård och äter mycket god hemlagad mat. En härlig upplevelse! Jag har varit på kurs hos Barbro flera gånger och alltid varit jättenöjd. Kommer garanterat att komma tillbaka!

Additional information

Please note

Hembakt frukostfika, hemlagad lunch samt material (2kg lera) och glasyrer för detta ingår. Både nybörjare och intermediärer är välkomna. Workshopen hålls på svenska. Workshopen hålls i Flen, ung. 1 timme med tåg från Stockholm, det är 10 min promenad från stationen. Vill du skapa fler eller eller större föremål som du vill ha bränt eller glaserat går det bra mot en avgift om 150kr/kg, givet att det finns plats i ugnen för att bränna dina verk.

You'll learn

Fördjupande drejtekniker - Egen tid att arbeta under guidning - Glasyrer - teori och praktik

Information from Skillbreak

Safety measures

Keep a safe physical distance between yourself and other people. When you meet your host(s) and other guests, don't shake hands or hug – try a no-contact greeting instead.

Cancellation policies

All workshops can be cancelled up to 5 days before start day. With regards to Covid-19, we are allowing rebooking up to 48h before the workshop starts. Read more