Vqydefvcyn0haftd4qkz
Bryggkaffe för hand & cykelskrönor
Hostas av Kalle Le Mond

Längd: 2h 6 deltagare Språk: Swedish or English

Staticmap?&zoom=13&format=png&size=250x250&maptype=roadmap&markers=color:blue%7clabel:1%7c59.31488150000001, 18

Om experten

Jag startade Lemond efter en USA resa där jag blev inspirerad av kaffekulturen på västkusten. På cykelcafét Le Mond händer det alltid något. Det är roligt att se vanliga gästers reaktioner när det rullar in sylvassa racercyklar eller fullblods stigmaskiner. Man ser hur det tittas, tisslas och pekas. Cykelägarna njuter av uppmärksamheten. Och leendena sprids kring borden.

Om Skillbreaket

Lär dig hemligheterna med att göra en riktigt bra handgjord bryggkaffe. Njut av skön miljö och utbyt cykelskrönor över en god frukost efter kursen. I all sin enkelhet så handlar drop coffee om att man häller varmt vatten över malet kaffe i en klassisk filterhållare (typ Melittatratt). Vattnet man använder ska ha en temperatur som är mellan 92 - 96 grader och alltså inte koka. Processen gör att vattnet sakta rinner ned i en kaffekannan under tratten eller direkt i koppen om man använder en mindre filtertratt. Tekniken påminner om en vanlig kaffebryggare, med den stora skillnaden att man kan styra tillförseln av vatten. Man häller på lite i taget och fuktar allt kaffe samtidigt. På så sätt så extraherar man smaken ur kaffet på ett bättre sätt än vid bryggning med en kaffebryggare där allt vatten kommer samtidigt.

Om Le Mond

Cykelkaféet Le Mond på Folkungagatan är ett franskinspirerat café med cykelinriktning som serverar moderna, hälsosamma och miljövänliga maträtter, bakverk och kaffe med fokus på närodlat och ekologiskt.