Kwis2kbmt4tw1nugenja
Skapa i keramik
Hostas av Petra Lund

Längd: 2h 30m 6 deltagare Språk: Swedish or English

Staticmap?&zoom=13&format=png&size=250x250&maptype=roadmap&markers=color:blue%7clabel:1%7c59.4070615, 17

Om experten

Petra Lund är keramiker och skapar fantastiskt vackra produkter, handgjorda bruksföremål i keramik i stengodslera. För att skapa föremålen använder hon många olika metoder, främst kavlar och drejar hon dem och använder gamla spetsar och formar för att skapa nya vackra föremål. Från loppis & ärvda spetsar från farmor Ingrid och mormor Inga, har Petra formgett och kavlat - och så får de handgjorda produkterna sitt unika utseende. Genom att förflytta strukturen från de gamla spetsarna till leran får spetsen ett nytt liv och det gamla hantverket lever vidare i generationer.

“Leran har en egen vilja och kräver din närvaro och koncentration - då formar den sig precis så där personligt och unikt som du vill.“

Om Skillbreaket

Har du drömt om att pröva på keramik? Hos mig får du ta fram din kreativa sida och skapa med lera. I denna workshop får du pröva på teknikerna för att kavla, tumma och ringla. Du kommer att kunna skapa vackra bruksföremål som du får med dig hem efter några veckor. Observera att drejning ej ingår. Vi börjar med en genomgång av teknikerna varefter du får skapa fritt under några timmar. Du får tillgång till 1 kg lera och har möjlighet att köpa mer under workshopen. Du lämnar sakerna hos mig för bränning och glasering och kan plocka upp den efter 2-3 veckor. Om vädret tillåter håller vi till ute i trädgården. Fika ingår självklart!

Färdigheter

  • skapa i keramik
  • grunder i teknikerna kavling, ringling och tumning
  • kreativitet

Övrig information

Platsen är Bävervägen 48 i Sollentuna. Man tar sig lätt hit med pendeltåget/ buss eller tunnelbanans blå linje/ buss.Kommer man med bil finns parkering. Fika ingår. Meddela eventuella allergier.

Experten erbjuder också: Skapa ditt eget frukost set i stengods.

Om PetraLundsLera

Unik handgjord keramik till vardag och fest! Drejat, kavlat och gjutet i stengodslera. Kursverksamhet och webshop.