Oq2zwud7a94ngrf1pyuo
Återbruk - sy om och sy nytt!
Hostas av Suzanne Sjödin

Längd: 10h 5 deltagare Språk: Swedish or English

Staticmap?&zoom=13&format=png&size=250x250&maptype=roadmap&markers=color:blue%7clabel:1%7c58.5811992, 16

Om experten

Jag heter Suzanne Sjödin och för mig har en dröm blivit verklighet! My Art Factory är min ateljé & ett galleri. Här på söder i Norrköping finns det lust och skapande i olika former. Jag målar i akvarell och akryl och arbetar i textil. Jag gillar att lära ut och håller kurser, afterwork, möhippor och workshops inom samtliga områden. För konstföreningar och andra grupper finns möjlighet att komma på en unik visning med tilltugg och dryck och aktivitet för den som önskar.

Om Skillbreaket

Att tillverka något användbart av gamla textiler är inget nytt. Det fanns en tid när en stor del av ett hems rikedom låg i linneskåpet. Textilier var dyrbara och det gällde att ta till vara varje liten bit tills det var dags för lumpsamlaren att sälja det som blev över till papperstillverkning. Idag finns ett enormt överskott av textiler, varje person i Sverige slänger 8 kilo textil i soporna varje år. Ca 3 kilo per person och år går till olika insamlingar. En hel del oanvänt ligger också i skåp och lådor i de flesta hem. Du kommer att få skapa dina egna plagg där vi hämtar inspiration ifrån modet genom tiderna. Vi använder vår kreativitet och skapar unika plagg/produkter.

Färdigheter

  • Prova på det textila området
  • Mer kunskap till fortsättning i studier om textil och återbruk
  • Skapa dina egna nya plagg

Datum

Sat, Jul 28th, 10:00-18:00

Övrig information

Detta är en tvådagars workshop, lördag och söndag! Ta med din egen symaskin och kläder som du önskar återbruka.

Experten erbjuder också: Måla akvarell och akryl.

Om My Art Factory

My Art Factory är ett folkligt galleri där det finns någonting för alla om du så letar efter en present, något dekorativt för hemmet eller vill lära dig mer om konst. Jag ser till att du som konstnär får synas och märkas samtidigt som du kan ägna dig åt din konst utan att behöva tänka på försäljningen. Välkommen hit!