Ef3hxflgyvli0ixrvxlu
Väv med vävstol
Hostas av Barbro Gustavsson

Längd: 4h 4 deltagare Språk: Swedish or English

Staticmap?&zoom=13&format=png&size=250x250&maptype=roadmap&markers=color:blue%7clabel:1%7c59.05397019999999, 16

Om experten

Barbro har många kreativa projekt och har arbetat som konstnär och lärare inom textil hela sin karriär. Numer är hon även omtyckt keramiker. Hon har flera vävstolar i sin vackra ateljé, och stor rosenträdgård (kom i juni om du vill uppleva den). Hon älskar att dela med sig av sina kunskaper och bjuder gärna på god mat lagad från grunden.

Om Skillbreaket

Lär dig att väva på vävstol på klassiskt vis hos en textilveteran. Färre och färre personer behärskar vävkonsten tillfullo. Vävning är en textil produktionsmetod från vår tideräknings början, yngre stenåldern. Den går ut på att fläta samman två vinkelräta trådsystem (varp och inslag, även kallad väft) för att åstadkomma tyg, vävnader, av olika slag. Med Barbros hjälp får du uppleva glädjen i att väva på vävstol och kan tillverka ett kuddfodral eller en liten väska att ta med dig hem och vara stolt över.

Färdigheter

  • Grundläggande vävteknik
  • Genomgång av material och verktyg
  • Tips för att praktisera på egen hand

Datum

Sat, Aug 18th, 11:00-15:00

Sat, Sep 22nd, 11:00-15:00

Övrig information

Allt material samt lunch och fika ingår. Både nybörjare och intermediärer är välkomna. Workshopen hålls på svenska. Jag har en snäll katt hemma. OBS! Workshopen hålls i Flen, 1 timme med tåg från Stockholm.

Om Gustafslund Ceramics

A boutique store for handmade ceramics. All goods are made unique, on your order. Find me on instagram @ gustafslund_ceramics https://www.instagram.com/gustafslund_ceramics/