Ydnslzwbpr0tvfih5pkx
Skörda och ät upp ditt ogräs
Hostas av Jessica Lyon

Längd: 2h 30m 10 deltagare Språk: Swedish or English

Staticmap?&zoom=13&format=png&size=250x250&maptype=roadmap&markers=color:blue%7clabel:1%7c59.2004028, 18

Om experten

Jessica har drivit upp bloggen Odlingsinspiration och en växande Youtube kanal med sin "Odlingstv" som ses av tiotusentals varje vecka. Kanalen publicerar massor av instruktiva filmer på nätet. Jessica drivs av att ge odlingsinspiration året om för alla. Hon syns ofta som odlingsexpert på SVT och håller också uppskattade workshops och kurser för privatpersoner och företag. Jessica jobbar för att bli självförsörjande med grönsaker och värnar om hållbarhet och mångfald i trädgården. Själv älskar hon att ta vara på ogräset.

Om Skillbreaket

Alla som har en trädgård eller grön plätt att sköta om känner till utmaningen med att mota bort ogräset innan det tagit ordentligt fäste. För ingen vill ha en trädgård full av ogräs. Eller? Det går faktiskt att äta upp det mesta. Ramslök, maskrosor, nässlor och kirskål har tagit sig in i köket och på finrestaurangerna på senare tid. Trädgårdens mest ovälkomna gäst, kirskålen, säljs numera fint paketerat till ofattbara kilopriser i större livsmedelsbutiker och krogarna serverar ramslöksdoftande rätter. Gör soppa på harsyra, pesto på kirs eller sallad på maskrosblad och dekorerade maten med ätbara blommor. Med Jessicas hjälp lär du dig bena ut vad du kan skörda och äta upp och du får även lite användbara recept som du kan variera själv beroende på vad som växer hos dig eller på närmaste gräsplätt.

Färdigheter

  • Identifiera de vanligaste ogräsen du kan äta
  • Hur och när du ska skörda
  • Recept som du kan variera

Datum

Thu, Aug 2nd, 17:30-20:00

Om Odlingstv

Alla kan Odla. OdlingsTV vill inspirera fler till att odla -på alla de sätt! Både nybörjare och trädgårdsnördar. Bra saker ska spridas!