Srtpfwad0ct2mxzdn1x8
Designa ett plagg - gör ditt eget mönster
Hostas av Madeleine Lithvall

Längd: 4h 10 deltagare Språk: Swedish or English

Staticmap?&zoom=13&format=png&size=250x250&maptype=roadmap&markers=color:blue%7clabel:1%7c59.313177, 18

Om experten

Madeleine Lithvall arbetar som creative director och driver byrån M Lithvall som specialiserar sig på mode, lifestyle och skönhet. Hennes arbete präglas av humor, hantverk och ett kompromisslöst fokus på hållbarhet. Madeleine har föreläst på London College of Fashion, Proteko, Modeskolan och Handarbetets Vänner Skola. Hon har arbetat med varumärken och publikationer såsom British Vogue, Debenhams, Glitter och Odd Molly. Madeleine innehar en Bachelor of Arts i Fashion Illustration från London College of Fashion och har dessutom studerat sömnad, konstruktion och design i Stockholm samt reklam och grafisk design i Sydney.

Om Skillbreaket

Den här kursen ger dig en fullspäckad crash course i hur du tecknar plaggskisser från grunden och översätter dem till din egna design. Vi börjar med att undersöka hur ett plagg är konstruerat och lär oss hur man ritar en teknisk skiss av plagget för hand. Efter det får du välja om du vill teckna fler befintliga plagg eller designa ditt egna plagg och göra en teknisk skiss av detta – färdigt för att tas vidare till produktion. Den här kursen är för dig som aspirerar till att arbeta som designer, inom mode, eller om du bara har ett intresse av kläder.

Färdigheter

  • Metoder för att konstruera ett plagg
  • Lär dig att rita en teknisk plaggskiss för hand
  • Inblick i hur modedesign och produktion fungerar

Övrig information

Ta med skissblock, fine liners; 1, 0.5, 0.3, 0.1, tuschpennor (helst markerpennor med dubbla pennspetsar, en bred "chisel"-spets och en “bullet”-spets) blyertspennor, sudd och en kurvlinjal om du har en. Ta med dina egna plagg om du vill rita ett speciellt plagg, annars finns det plagg att rita av på plats. Vi tillhandahåller också extra ritmaterial och kurvlinjaler samt bjuder på fika!