Qs7mdbfzi9zmnedzwym4
Dreja & designa i keramik
Hosted by Erika Petersdotter

Duration: 5h 6 participants Language: Swedish or English

Booking for 3 or more?
Request a date here
Staticmap?&zoom=13&format=png&size=250x250&maptype=roadmap&markers=color:blue%7clabel:1%7c59.31804099999999, 18

About the expert

Jag började drömma om keramik redan på gymnasiet då jag gick en estetisk linje med bild och forminriktning. Vi fick pröva att dreja och jag tyckte det var helt magiskt. Efter gymnasiet lärde jag mig mer om keramik på en folkhögskola ett år, och sedan började jag praktisera hos en heltidskeramiker. När hon skulle flytta köpte jag hennes ateljé och butik på södermalm och startade mitt företag. Nu säljer jag keramik till privatpersoner, företag och restauranger. Jag har sedan förra året börjat lära ut mina kunskaper i form av prova-på-workshops, vilket varit mycket uppskattat.

“Lera är ett fantastiskt material, brukat och älskat av människor i alla tider“

About the Skillbreak

Jag kommer visa dig hur man skapar personliga, vackra saker som du kan använda och njuta av varje dag. Vi går igenom teknikerna för att dreja, kavla och ringla. Vi är en liten grupp som håller till i verkstaden/ butiken på Sankt Paulsgatan. Man jobbar ganska fritt och de flesta brukar hinna göra ett eller några föremål i de olika teknikerna. När ni är klara med era alster kan ni lämna dem hos mig för bränning och glasering.

Additional information

Material och fika är inkluderat. Välj oömma kläder, du kan bli lite dammig och lerig.

Reviews
Jane

Det var väldigt trevligt, mysigt o roligt. Vill absolut fortsätta på ngt vis. Helst ngn timme eller två i veckan. Hade också tur att det var trevliga deltagare vilket man givetvis inte kan begära. Erika var väldigt rar o hjälpsam och bjöd på gott bröd till kaffet.

8 November, 2017
sofia

Erika was a great and inspiring tutor and let us try out several different techniques. And if one (me) sucked at throwing there was always something else one could indulge in and some result to be happy about.

20 September, 2017

About Erika Petersdotter Keramik

Potter based in Stockholm, Sweden. Studio and shop at Sankt Paulsgatan 11, Södermalm. Inspired by Nordic nature, Japanese Foodculture and people i meet.