Qs7mdbfzi9zmnedzwym4
Dreja & designa i keramik
Hostas av Erika Petersdotter

Längd: 5h 6 deltagare Språk: Swedish or English

Staticmap?&zoom=13&format=png&size=250x250&maptype=roadmap&markers=color:blue%7clabel:1%7c59.31804099999999, 18

Om experten

Jag började drömma om keramik redan på gymnasiet då jag gick en estetisk linje med bild och forminriktning. Vi fick pröva att dreja och jag tyckte det var helt magiskt. Efter gymnasiet lärde jag mig mer om keramik på en folkhögskola ett år, och sedan började jag praktisera hos en heltidskeramiker. När hon skulle flytta köpte jag hennes ateljé och butik på södermalm och startade mitt företag. Nu säljer jag keramik till privatpersoner, företag och restauranger. Jag har sedan förra året börjat lära ut mina kunskaper i form av prova-på-workshops, vilket varit mycket uppskattat.

“Lera är ett fantastiskt material, brukat och älskat av människor i alla tider“

Om Skillbreaket

Jag kommer visa dig hur man skapar personliga, vackra saker som du kan använda och njuta av varje dag. Vi går igenom teknikerna för att dreja, kavla och ringla. Vi är en liten grupp som håller till i verkstaden/ butiken på Sankt Paulsgatan. Man jobbar ganska fritt och de flesta brukar hinna göra ett eller några föremål i de olika teknikerna. När ni är klara med era alster kan ni lämna dem hos mig för bränning och glasering.

Datum

Sun, Aug 26th, 10:00-15:00

Sun, Sep 16th, 10:00-15:00

Sat, Oct 6th, 10:00-15:00

Sun, Oct 21st, 10:00-15:00

Övrig information

Material och fika är inkluderat. Välj oömma kläder, du kan bli lite dammig och lerig.

Experten erbjuder också: Try ceramic design with a Swedish artist.

Reviews
veronica

Att vi fick prova 3 olika tekniker på samma kurstillfälle och att vi bara var 5 deltagare

3 June, 2018
Tb18k3v3x6ytckatdpfg
Sara

Att spendera en söndag med Erika och de andra deltagarna i workshopen var ett perfekt avbrott från vardagen, lugnt och skönt. Vi fick testa flera olika tekniker och Erika var en tålmodig pedagog som skapade en bra lärandemiljö.

27 February, 2018
Lena

Det var jätteroligt och härligt lugnt med bara 6 personer. Alla fick dreja så mycket de ville, det var gott om tid för det. Det ska bli spännande att se de färdiga sakerna.

5 February, 2018
Jane

Det var väldigt trevligt, mysigt o roligt. Vill absolut fortsätta på ngt vis. Helst ngn timme eller två i veckan. Hade också tur att det var trevliga deltagare vilket man givetvis inte kan begära. Erika var väldigt rar o hjälpsam och bjöd på gott bröd till kaffet.

8 November, 2017
sofia

Erika was a great and inspiring tutor and let us try out several different techniques. And if one (me) sucked at throwing there was always something else one could indulge in and some result to be happy about.

20 September, 2017

Om Erika Petersdotter Keramik

Potter based in Stockholm, Sweden. Studio and shop at Sankt Paulsgatan 11, Södermalm. Inspired by Nordic nature, Japanese Foodculture and people i meet.