Avkjibrsy68oorx0ajda
Surdegsworkshop
Hostas av Manfred Saltå Kvarn

Längd: 2h 10 deltagare Språk: Swedish

Staticmap?&zoom=13&format=png&size=250x250&maptype=roadmap&markers=color:blue%7clabel:1%7c59.08165799999999, 17

Om experten

Manfred Enoksson är bagarmästare på Saltå Kvarn. För 25 år sedan började han arbeta i vårt bageri efter att ha avslutat sin bageriutbildning i Tyskland. Manfred är enormt kunnig inom bagerikemi och specifikt inriktad på att baka med ekologiskt mjöl utan tillsatser. Han talar ofta om att man ska baka med alla sina sinnen, man ska lukta, känna, lyssna och smaka på surdegen säger han. Både hemmabagare och yrkesfolk vänder sig dagligen till honom med frågor om surdegar, knådning och jäsning och han har många gånger kallats för kungen av surdeg. På Saltå Kvarn arbetar han med rådgivning och utveckling, håller kurser i surdegsbakning och coachar våra bagare.

Om Skillbreaket

Vi lär ut grunderna om surdegsbakning, hur du startar en surdeg, hur den ska smaka och hur den ska kännas. Alla sinnena är med vid surdegsbakning enligt Manfred. Har du funderingar på just din surdeg kan du ta den med dig och få ett utlåtande.

Färdigheter

  • Hur du startar en surdeg
  • Hur surdedegen ska smaka & kännas
  • Lär dig sköta din surdeg

Övrig information

Du får ta med en egen surdegsklump hem att fortsätta mata.

Experten erbjuder också: Grundkurs surdegsbakning.

Om Saltå Kvarn

Vi har bestämt oss för att förändra världen. Därför går vi alltid ett steg längre för att skapa ekologiska produkter med hög naturlig kvalitet och positiv miljöpåverkan. Dessutom belönar vi de odlare som driver ett hållbart jordbruk. Resultatet hittar du bland våra recept som både smakar gott och är bra för miljön på samma gång!