D1etbyf3qhuyjgyp6187
Arbeta med läder
Hostas av Josefine Wing

Längd: 3h 8 deltagare Språk: Swedish or English

Staticmap?&zoom=13&format=png&size=250x250&maptype=roadmap&markers=color:blue%7clabel:1%7c59.3240643, 18

Om experten

Jag är utbildad modedesigner och fastnade för lädersmidet under tiden jag bodde i London, där jag även jobbade som lärare inom sömnad några år. Just läderarbetet följde sedan med mig till USA där jag hade glädjen att driva en butik med försäljning av olika läderhandarbeten. Läder är ett mångsidigt material, det är det som har gjort att jag år efter år återkommer till just det handarbetet för att skapa spännande produkter. Vegetabiliskt garvat läder har jag använt vid tillverkning av allt från bälten till träskor, smycken och väskor genom åren. Nu när jag är åter i mitt hemland Sverige är jag glad att jag hittat detta tillfälle att få dela med mig av mina kunskaper och inspirera er att skapa fantastiska produkter och konst av läder.

Om Skillbreaket

Har du någon gång undrat över hur moderna handgjorda läderprodukter tillverkas eller hur de fina mönstren på gamla cowboyboots och bälten görs? I den här workshopen får du svaren. Under tre timmar får du chansen att lära dig det praktiska hantverket lädersmide och grunderna för att arbeta med vegetabiliskt garvat läder. Metoderna som undervisas under kurskvällen är gamla och beprövade, de har använts vid tillverkning av läder produkter i århundraden. Vi kommer uteslutande att jobba för hand, inga elektriska verktyg används. Förutom introduktion till verktyg och tekniker får du även tillfälle att tillverka en liten sak i läder på egen hand, samt utsmycka och personifiera ditt alster. Denna kurs är allt du kommer behöva för att lära dig grunderna för handarbete i läder, och framöver är det bara fantasin som sätter stopp för vad du kan skapa.

Färdigheter

  • Introduktion till verktyg för läderhantverk
  • Olika lädertyper och behandling av läder och kanter
  • Beskära, klippa och arbeta in mönster på läder

Övrig information

Eftersom hammare kommer användas en hel del kan det bli lite högljutt i arbetsrummet, så ta med öronproppar om du har känslig hörsel.

Reviews
Sabina

Toppenkurs! Kunde inte begärt mer. Hade supertrevligt och rekommenderar kursen till alla.

17 April, 2018
Lybuxps6djtvor4dlj81
Lo

Jag visste i princip ingenting om läder innan. Det var väldigt roligt att på tre timmar lära sig så mycket (+ göra saker).

11 April, 2018
Helge

Josefine har en genuin kunskap i läderhantverk och kunde lära ut på ett bra sätt. Hon var inspirerande och återgav flera historier om hennes erfarenheter av läderhantverk bl a i USA. Jag kommer att fortsätta på egen hand med läderhantverk i kombination med silversmide.

19 February, 2018
Pia

Tack för i måndags, det var jättekul!! Det var en kul och inspirerande workshop. Jag gillar formatet, några timmar för att testa ngt nytt och ändå hinna göra något konkret.

17 February, 2018
K9ish6qhodybrlveem28
Lina

Rekommenderar verkligen denna hands on workshop! Josefine gav en superbra och inspirerande instruktion till läderhantverket och sen fick vi börja skapa själva med hennes assistans! Väldigt roligt att träffa de andra deltagarna också och inspirerande att se vad de skapade!

15 February, 2018
X2e0a3b7a5mb49v1ktgp
Fredrik

Great workshop! Theory mixed with hands-on demonstrations. Josefine gave us a great and inspiring introduction on how to get started with leather craft. Highly recommended!

6 December, 2017
Ozaziu4mfjbpuhocqruj
martina

Vi fick all baskunskap som behövs för att själva kunna jobba med läder framöver, både gällande utförande men även vad man ska tänka på med verktyg, skin, färg mm. Det var roligt och jag blev verkligen inspirerad att fortsätta! Så kul att man fick göra sitt eget alster och ta med hem :)

29 November, 2017