D1etbyf3qhuyjgyp6187
Arbeta med läder
Hosted by Josefine Wing

Duration: 3h 8 participants Language: Swedish or English

Booking for 3 or more?
Request a date here
Staticmap?&zoom=13&format=png&size=250x250&maptype=roadmap&markers=color:blue%7clabel:1%7c59.3240643, 18

About the expert

Jag är utbildad modedesigner och fastnade för lädersmidet under tiden jag bodde i London, där jag även jobbade som lärare inom sömnad några år. Just läderarbetet följde sedan med mig till USA där jag hade glädjen att driva en butik med försäljning av olika läderhandarbeten. Läder är ett mångsidigt material, det är det som har gjort att jag år efter år återkommer till just det handarbetet för att skapa spännande produkter. Vegetabiliskt garvat läder har jag använt vid tillverkning av allt från bälten till träskor, smycken och väskor genom åren. Nu när jag är åter i mitt hemland Sverige är jag glad att jag hittat detta tillfälle att få dela med mig av mina kunskaper och inspirera er att skapa fantastiska produkter och konst av läder.

About the Skillbreak

Har du någon gång undrat över hur moderna handgjorda läderprodukter tillverkas eller hur de fina mönstren på gamla cowboyboots och bälten görs? I den här workshopen får du svaren. Under tre timmar får du chansen att lära dig det praktiska hantverket lädersmide och grunderna för att arbeta med vegetabiliskt garvat läder. Metoderna som undervisas under kurskvällen är gamla och beprövade, de har använts vid tillverkning av läder produkter i århundraden. Vi kommer uteslutande att jobba för hand, inga elektriska verktyg används. Förutom introduktion till verktyg och tekniker får du även tillfälle att tillverka en liten sak i läder på egen hand, samt utsmycka och personifiera ditt alster. Denna kurs är allt du kommer behöva för att lära dig grunderna för handarbete i läder, och framöver är det bara fantasin som sätter stopp för vad du kan skapa.

Key learnings

  • Introduktion till verktyg för läderhantverk
  • Olika lädertyper och behandling av läder och kanter
  • Beskära, klippa och arbeta in mönster på läder

Additional information

Eftersom hammare kommer användas en hel del kan det bli lite högljutt i arbetsrummet, så ta med öronproppar om du har känslig hörsel.

Reviews
X2e0a3b7a5mb49v1ktgp
Fredrik

Great workshop! Theory mixed with hands-on demonstrations. Josefine gave us a great and inspiring introduction on how to get started with leather craft. Highly recommended!

6 December, 2017
Ozaziu4mfjbpuhocqruj
martina

Vi fick all baskunskap som behövs för att själva kunna jobba med läder framöver, både gällande utförande men även vad man ska tänka på med verktyg, skin, färg mm. Det var roligt och jag blev verkligen inspirerad att fortsätta! Så kul att man fick göra sitt eget alster och ta med hem :)

29 November, 2017