Ef3hxflgyvli0ixrvxlu
Lär dig att dreja
Hostas av Barbro Gustavsson

Längd: 5h 4 deltagare Språk: Swedish

Staticmap?&zoom=13&format=png&size=250x250&maptype=roadmap&markers=color:blue%7clabel:1%7c59.05397019999999, 16

Om experten

Barbro har många kreativa projekt men hennes passion för keramik är en av de få konstanterna i hennes liv. Hon har varit lärare i textilhantverk, men satsar nu allt på keramiken. Barbro bor i ett vackert blått hus med stor rosenträdgård (kom i juni om du vill uppleva den) där hon har sin egen studio. Hon älskar att dela med sig av sina kunskaper och bjuder gärna på god mat lagad från grunden.

“Skönheten i det handgjorda är att varje ting vi skapar är speciellt. Varje ting har ett helt unikt uttryck, skiljt från det vi skapat tidigare.“

Om Skillbreaket

I den här workshopen kommer du att lära dig hur man drejar keramik från grunden. Du lär dig de vanliga teknikerna för att forma och centrera. Du får även möjlighet att skapa en eller ett par saker, tex en kopp eller ett litet fat. Dessa kan på begäran brännas och glaseras i önskad färgsättning och du kan hämta det efter 2-3 veckor eller få det skickat det till dig mot fraktavgift. Under dagen har du som vill också chansen att prova något eller några textilhantverk som vävning, broderi och stickning under Barbros expertvägledning. Du får njuta av en underbar hemlagad lunch och nybakat fikabröd.

Färdigheter

  • Grunderna i att dreja, teori och praktik
  • Gör en en kopp eller litet fat
  • Möjlighet att prova på textila tekniker såsom vävning, broderi eller stickning.

Datum

Sat, Sep 1st, 10:30-15:30

Sat, Sep 22nd, 10:30-15:30

Övrig information

Allt material samt lunch och fika ingår. Både nybörjare och intermediärer är välkomna. Workshopen hålls på svenska. Jag har en snäll katt hemma. OBS! Workshopen hålls i Flen, ung. 1 timme med tåg från Stockholm.

English Summary

In this workshop you will learn how to create a ceramic piece from the beginning. You’ll learn the common techniques of throwing, shaping and centering. You will also have the chance to try different textile crafts such as weaving, embroidery and knitting with Barbros’ supportive guidance. You’ll enjoy a fab home-cooked lunch and fika of course. The ceramic goods will be burnt and glazed for you and you can collect it after 2-3 weeks or have it sent to you. The workshop is held in Swedish.

Experten erbjuder också: Dreja & Glasera fortsättning, Väv med vävstol.

Reviews
Åsa

Barbro är en fantastisk mysig kvinna och hennes ställe som en liten dröm av växtlighet i en otroligt charmigt vildvuxen trädgård i Flen. Barbro är duktig på att lära ut och inspirera även om jag tror att en grupp om max 4 personer hade varit bättre. Tack Barbro för en härlig lunch och en mycket trevlig dag hemma hos dig. Åsa skärgårdskontoret

17 June, 2018
Åsa

Barbro är en fantastisk mysig kvinna och hennes ställe som en liten dröm av växtlighet i en otroligt charmigt vildvuxen trädgård i Flen. Barbro är duktig på att lära ut och inspirera även om jag tror att en grupp om max 4 personer hade varit bättre. Tack Barbro för en härlig lunch och en mycket trevlig dag hemma hos dig. Åsa skärgårdskontoret

17 June, 2018
Huhjepkjgn7y6pil1zga
Josefin

En mycket härlig dag i en vacker, rofylld miljö. Pedagogiskt och lärorikt och Barbro är väldigt inspirerande. Detta var första gången jag gjort något liknande och kommer absolut prova på igen. Superkul!

24 April, 2018
Ls4x8tupylkzwfnvew4j
Thomas

En jätte trevlig kurs i en underbar miljö. Även om det ligger en bit från stan så är resan värt besväret för den hemtrevliga känslan och bemötandet man fick av Barbro, som bjöd på både inspiration och motivation. Rekommenderas starkt!

23 April, 2018

Om Gustafslund Ceramics

A boutique store for handmade ceramics. All goods are made unique, on your order. Find me on instagram @ gustafslund_ceramics https://www.instagram.com/gustafslund_ceramics/