T9bkkkl82skazzzstzbs
Bubbelfest - smaka och lär dig allt om champagne
Hosted by Amalia Gonzalez

Duration: 1h 30m 12 participants Language: Swedish

Booking for 3 or more?
Request a date here
Staticmap?&zoom=13&format=png&size=250x250&maptype=roadmap&markers=color:blue%7clabel:1%7c59.32462959999999, 18

About the expert

Amalia är före detta skönhetsredaktör som tröttnade på ämnet, utbildade sig till sommelier och dök in i dryckernas fascinerande värld. Efter en vända som chefredaktör på en vinsajt, och guide/provningsledare på Spritmuseum leder hon nu provningar i privat regi. Hon älskar att att hålla provningar under opretentiösa och osnobbiga former, gärna så det blir sköna diskussioner mellan deltagarna om smaker och drycker.

“Det ska vara roligt och opretentiöst att prova champagne!“

About the Skillbreak

Vad är det som skiljer bubblorna åt? Varför är vissa dyrare än andra och varför är det bara drycken champagne som får heta champagne inom EU? Är cava och prosecco samma sak? Hur är det med mousserande vin, lagras det på fat? Måste man dricka champagne i särskilda glas? Varför är inte champagne och jordgubbar bästa kombon? Det här är en provning för dig som vill få en grundläggande kunskap om de lyxiga dryckerna för att lära dig vad du själv tycker om och varför. Vi provar tre olika viner och pratar ursprung, lite historia, skillnader och likheter, vad de passar till och varför. Självfallet får du med dig information om de viner vi provat. Det finns tid att diskutera smak och ställa frågorna du alltid undrat över. Du behöver inga förkunskaper.

Additional information

Tillbehör och små tilltugg ingår. Denna workshop erbjuds endast till grupper om minst 5 personer. Workshopen hålls alltid hemma hos en av deltagarna för en mer personlig upplevelse. Du behöver vara minst 20 år för att delta.

Reviews
O7dkptvgix5wivllceuk
Nora

It was a very fun evening where Amalia shared both some fun anecdotes and history fragments, as what one could think about when when trying all the wonderful champagne/sparkling wine she chose to share with us. Amalia was very hearty and easygoing! Had great fun!

5 February, 2018
Pgqbsewqorrgu5nfjghx
Emma

Amalia är både supertrevlig och jätteduktig! Vi hade en fantastisk tjejkväll med blindprovning av flera olika sorters champagner. Amalia visade sen vilka det var och lärde oss mer om dem. Stor succé!!

27 November, 2017