Ojqve3fpnmnhmdo28o4y
Dofta, smaka och upplev jordens teer
Hostas av Ashok Chaikhana

Längd: 2h 6 deltagare Språk: Swedish or English

Staticmap?&zoom=13&format=png&size=250x250&maptype=roadmap&markers=color:blue%7clabel:1%7c59.3241309, 18

Om experten

Ashok Kapoor kommer från en kashmirisk köpmannasläkt och föddes i New Delhi där han växte upp med tebjudningar varje söndag. Han är från början dansare och civilekonom med en stark passion för teernas förtrollade värld med mytiska dofter och smaker. Tillsammans med Angela Lundblad har han grundat den Chaikhana i Stockholm, nordens första moderna tehus och salong.

“Jag hade länge velat göra ett Mariage Frères i Stockholm - fast på mitt eget sätt“

Om Skillbreaket

Dofter sitter djupt i oss, lätt kan minnen återupplevas av regnvåta skogar, nyslaget gräs eller blomknoppar av magnolia. Chaikhanas tekonnässörer erbjuder en spännande resa inom teets odyssé. Dofta, känn och upplev. Det är ett av knepen till kunskap om te och tillsammans med våra konnässörer bjuder vi på en palett av doft och smak. Vi provsmakar 5 olika kvalitetsteer. Ni får även lära känna teets legender, en gripande 2000-årig historia och dess utveckling. Vi serverar delikata små snittar tillsammans med olika teer för att introducera te som måltidsdryck och avslutar kvällen med en gourmébakelse. En riktig treat för dig och en vän.

Om Chaikhana

Chaikhana är ett genuint tehus i Stockholm som erbjuder ett stort utbud av de bästa renaste och finaste teeerna från hela världen. Namnet Chaikhana kommer från den gamla benämningen på de tehus som låg längs med Sidenvägen, på vägen från Mellanöstern till Kina. På dessa centralasiatiska ”gästgiverier” kunde resande ta in, vila sina kameler eller hästar - och skölja ner vägdammet med te.