Ef3hxflgyvli0ixrvxlu
Dreja & Glasera fortsättning
Hostas av Barbro Gustavsson

Längd: 5h 4 deltagare Språk: Swedish

Staticmap?&zoom=13&format=png&size=250x250&maptype=roadmap&markers=color:blue%7clabel:1%7c59.05397019999999, 16

Om experten

Barbro har många kreativa projekt men hennes passion för keramik är en av de få konstanterna i hennes liv. Hon är lärare inom textilhantverk och nu även professionell keramiker efter tio års studier och praktik. Barbro bor i ett vackert blått hus där hon har sin egen keramikverkstad och rosenträdgård. Hon älskar att dela med sig av sina kreativa projekt (och bjuder gärna på ett mål fantastisk hemlagad mat).

“Skönheten i det handgjorda är att varje ting vi skapar är speciellt. Varje ting har ett helt unikt uttryck, skiljt från det vi skapat tidigare.“

Om Skillbreaket

Kasta loss och våga lite mer! I den här workshopen tar vi drejandet till nästa nivå och passar även på att testa olika typer av glasyrer. När du drejar behöver du oftast träna massor av gånger innan du får till något som du verkligen är nöjd med. I den här workshopen har du gott om tid att jobba själv, men självklart får du hjälp när du behöver. Vi kommer också gå igenom vilka glasyrer som passar för olika leror och hur man får ett önskat (och vackert) resultat.

Färdigheter

  • Fördjupande drejtekniker
  • Egen tid att arbeta under guidning
  • Glasyrer - teori och praktik

Datum

Sun, Aug 19th, 10:30-15:30

Sun, Sep 2nd, 10:30-15:30

Sun, Sep 23rd, 10:30-15:30

Övrig information

Material, lunch och fika ingår. Du ska ha gått någon typ av introduktion till drejkonst eller keramik för att få maximal nytta och glädje av denna workshop. OBS! Workshopen hålls i Flen, ung. 1 timme med tåg från Stockholm.

Experten erbjuder också: Lär dig att dreja, Väv med vävstol.

Reviews
K9ish6qhodybrlveem28
Lina

En superrolig och lärorik workshop! Jag drejade en större skål för första gången, lärde mig mer om glasyrer och fick pröva på olika glasyr-tekniker. Barbro bjöd på fantastisk god mat och fika. Rekommenderar verkligen denna workshop!

28 May, 2018
Ls4x8tupylkzwfnvew4j
Thomas

Fick möjligheten att prova andra leror och gå igenom flera olika sätt att applicera glasyr på. Fick även testa att blanda glasyr och se hela den processen. Rekomenderar starkt om du är intresserad att lära dig mer innom drejning.

21 May, 2018

Om Gustafslund Ceramics

A boutique store for handmade ceramics. All goods are made unique, on your order. Find me on instagram @ gustafslund_ceramics https://www.instagram.com/gustafslund_ceramics/