Foa4uz3kbcyiyuva9der
Laga grön mat enkelt med 10 smarta råvaror
Hostas av Cecilia & Ebba

Längd: 6h 5 deltagare Språk: Swedish

Staticmap?&zoom=13&format=png&size=250x250&maptype=roadmap&markers=color:blue%7clabel:1%7c59.34784310000001, 18

Om experten

Cecilia Davidsson är kock och näringsterapeut och driver sedan 2006 företaget Curlyfood med inriktning på rawfood och makrobiotisk kost. Med ett genuint intresse för mat och hälsa sprider hon kunskap och inspiration till att laga och äta bra mat. Helt, smakrikt och sinnligt är ledord i skapandet av recept och menyer till många av Stockholms mest kända krogar. Cissi är även författare till de omtyckta böckerna ’Yogamat’ och “Hälsosam mat”. Ofta är även kollegan Ebba med i köket, de arbetar ofta tätt ihop och trivs bäst i Curlyfoodköket tillsammans.

Ebba Wickboms stora intresse för sambandet mellan mat och hälsa ledde henne att bygga upp flertalet restauranger och cafeer. Hon retade sig på de stora leverantörernas matfusk och startade eko-butiken Happy Hippo. Ebba är även ekologisk hudvårdsterapeut och är nördigt intresserad av bakteriefloran i mage/tarm och dess stora betydelse för vilka vi är och hur vi mår. Alltid nyttigt och näringstätt, men maten måste vara god i första hand!

Om Skillbreaket

Under våren erbjuder Curlyfood matlagningskurser fullmatade med inspiration, smaker och kunskap i hur du enkelt skapar ett skafferi som stärker din och familjens hälsa och som även smakar gott. Först ut är: Förnya ditt skafferi – med 10 fantastiska råvaror som vi använder i en omelett, soppor, bröd, smul och röror. Mineralrikt, näringstätt, naturligt glutenfritt och klorofyllrika recept anpassade för en spirig vår och sommar. Självklart hamnar smakerna i fokus och du får med dig bra knep hem på hur man får smaken att sitta. Samtliga råvaror är ekologiska/KRAV. Vi äter och smakar allt under dagen men det kommer garanterat bli över till en lunchlåda.

Datum

Sat, Sep 29th, 10:00-16:00

Om Curlyfood

Organic catering with lots of green food but also seasonal fish and meat. We want to inspire people to eat vibrant food through cooking classes and retreats.