Foa4uz3kbcyiyuva9der
Detoxa med grön mat
Hostas av Cecilia & Ebba

Längd: 4h 30m 5 deltagare Språk: Swedish

Staticmap?&zoom=13&format=png&size=250x250&maptype=roadmap&markers=color:blue%7clabel:1%7c59.34784310000001, 18

Om experten

Cecilia Davidsson är kock och näringsterapeut och driver sedan 2006 företaget Curlyfood med catering och matlagningskurser med inriktning på rawfood och makrobiotisk kost. Med ett genuint intresse för mat och hälsa sprider hon kunskap och inspiration till att laga och äta bra mat. Helt, smakrikt och sinnligt är ledord i skapandet av recept och menyer till många av Stockholms bästa krogar. Cissi är även författare till de omtyckta böckerna ’Yogamat’ och “Hälsosam mat”. Cecilia arbetar gärna med Ebba Wickbom sedan några år tillbaka.

Ebbas stora intresse för sambandet mellan mat och hälsa ledde henne att bygga upp flertalet restauranger och cafeer. Hon retade sig på de stora leverantörernas matfusk och startade eko-butiken Happy Hippo. Ebba är även ekologisk hudvårdsterapeut och är nördigt intresserad av bakteriefloran i mage/tarm och dess stora betydelse för vilka vi är och hur vi mår. Alltid nyttigt och näringstätt, men maten måste vara god i första hand!

Om Skillbreaket

Vilka är fördelarna med en Cleanse? Hur kan man göra en egen Cleanse? Kan man anpassa den efter sig själv? Flera gånger per år arrangerar vi en 4 dagars cleanse, där våra deltagare hämtar en kasse med den mat och dryck som ska intas under dagen. Vi får mycket fin respons från de som deltar. Förhållningen är enkel men det behövs inspiration till vad och när man ska inta olika drycker, rätter och när man ska pausa. Under denna kväll får du förutom ett matprat om vad och hur du kan äta och dricka under en Cleanse även smaka på olika rätter och se hur enkelt de tillagas. Vi pratar om de goda anledningarna med att vänta med frukosten och hur du gör den oändligt mycket grönare. Vi pressar råa morgonshots, mixar smoothies och lagar tillbehör och rätter fullmatad med superfoods och goda smaker. Många av de råvaror vi tipsar om finns till försäljning under kvällen och självklart får du recept med dig hem!

Färdigheter

  • Fördelarna med en cleanse
  • Lär dig mixa smarta smoothies och råa shots
  • Lär dig laga enkla rätter fullpackade med energi

Om Curlyfood

Organic catering with lots of green food but also seasonal fish and meat. We want to inspire people to eat vibrant food through cooking classes and retreats.